Dinamo uveo novi način rada s medijima, po kineskom sistemu

SINIŠA JAGODIĆ, nedavno imenovani član Izvršnog odbora Dinama, prestao je biti članom IO-a, te je postao šef Dinamove Uprave za komunikacije i odnose s medijima. Budući da je do sada glavnu riječ u komunikaciji s medijima vodio, često puta neodmjereni, Zdravko Mamić, Jagodić je najavio potpuno drugačiji pristup medijima.

Od novosti koje Jagodić namjerava uvesti spominju se autorizacija tekstova, obavezno najavljivanje razgovora i intervjua, te potpuni prekid davanja izjava i komentara putem telefona i mobitela. Šef Uprave za komunikaciju zahtjeva od novinara da za veće intervjue naznače temu razgovora te da mu unaprijed dostave pitanja.

Nakon utakmice igrači mogu davati izjave samo u mix zoni i to samo na temu utakmice, a sve dnevne aktualnosti klub će dostavljati svim medijima u obliku priopćenja ili u izravnom kontaktu s Jagodićem, piše Slobodna Dalmacija.

Novost je i periodični plan komunikacija koji sadrži raspored pressica i intervjua za određeno razdoblje, te brifing koji bi novinarima trebao omogućiti da u neformalnom druženju doznaju željene informacije.

Ovdje moramo napomenuti kako su metode autorizacije tekstova, te najavljivanja tema razgovora i pitanja vrlo nepopularne. Podsjećaju na neke propale režime, koji se, doduše, još uvijek grčevito drže na vlasti u Kini, Sjevernoj Koreji, Kubi...

Jagodić je u četvrtak, govoreći o novoj maksimirskoj Upravi za medije, podsjetio na svoje medijsko djelovanje prigodom pokretanja Otvorenog i Zagrebačkog radija, a godinama je surađivao i s predsjednikom Mesićem.

Već na prvom sastanku s novinarima Jagodić je predstavio svoje "umijeće", a premijeru je otvorio Ćiro Blažević izjavom da je "Dinamo autsajder sljedeće sezone".

"Blažević je plaćen da tako govori, naviknuti smo na njegovu retoriku i stavove, ali bi nam bilo ipak draže da se usredotoči svom poslu i početku prvenstva. Ne želimo polemizirati i odgovarati na provokacije. Odgovor treneru Hajduka će dati naši igrači u ovoj oporavljeničkoj sezoni, već u derbiju početkom rujna na našem maksimirskom travnjaku." - rekao je Jagodić.

Zdravko Mamić je tada Jagodiću suflirao: "Pazi se, Ćiro je opasan medijski protivnik, ne bih se začudio da te već nazove običnim šišmišom." Inače, Mamić je najavio da se više nema namjeru javljati na mobitel te je novinare molio da ga više ne zovu.

"Molim vas da me od danas više ne zovete na telefon ili mobitel, jer vam ne želim poklapati slušalicu. Ionako vam neću ništa kazati. Nisu to nikakve revolucionarne ili represivne mjere, takav je model primjeren." - zaključio je Mamić.

I na kraju, svjesni činjenice da Modri pod svaku cijenu žele spriječiti negativno pisanje medija o klubu, kao i potrebe da što prije prestane negativno pisanje o igračima, dojma smo da kineski sistem odnosa s javnošću neće bitno utjecati na kvalitetu igre, ali svakako će loše utjecati na naklonost medija prema samom klubu.

Pročitajte više