ATP

Đoković: Prije 11 godina ridao sam u trenerovoj sobi. Isplakao sam dušu

Foto: Daniel Munoz/Reuters

NOVAK ĐOKOVIĆ gostovao je u podcastu Chervina Jafarieha, bivšeg brokera koji se danas bavi uzgojem sumnjive veganske i ne-GMO hrane koju ne odobrava nijedna inspekcija u SAD-u.

U tom podcastu govorio je o svojoj karijeri, a dotaknuo se trenutka za koji i danas smatra da mu je bio najteži u karijeri, bez obzira na to što se dogodio prije 11 godina.

Radi se o porazu od Jürgena Melzera u četvrtfinalu Roland Garrosa, za koji smatra da je potpuno usmjerio njegovu karijeru. 

Slomio se pred trenerom

Vodio je Đoković tada 2:0 u setovima, uz brejk u trećem setu, ali na kraju je izgubio. To ga je pogodilo kao nijedan događaj ranije ili kasnije u karijeri.

"Imao sam mnoge izazove tijekom svoje karijere. Jedan od njih je 2010. godina i četvrtfinale koje sam izgubio na jednom od najvećih turnira, na Roland Garrosu. Imao sam osjećaj kao da mi se svijet i snovi raspadaju i da nisam dovoljno dobar da postignem ono što želim. Tada sam doslovno ridao u sobi svog trenera (Marjana Vajde) i fizioterapeuta (Miljana Amanovića). Osjećao sam se jako loše u tom periodu - kao da sam udario u zid i kao da ne mogu dalje", rekao je Đoković pa dodao:

"Oni su me pustili da se isplačem, da izbacim sve emocije iz sebe. Zahvalan sam im na tome jer je to bio prijelomni trenutak. Svi kažu da je trener taj koji bi trebao podići tenisača kad mu je teško i natjerati ga da bude jak, ali za mene je ipak najbolji trener onaj koji je tu za vas kao čovjek, prijatelj i rame za plakanje, onaj koji vas razumije i podržava i onda kada želite isplakati dušu."

 

Pročitajte više