Dodig: Ljubo zna kako treba igrati protiv mene, a ja mogu samo eksperimentirati protiv njega

IVAN DODIG pobijedio je Ukrajinca Marchenka i plasirao se u četvrtfinale Zagreb Indoorsa. Poslije meča bio je vrlo zadovoljan...

> Ljubičić: Understatement je da je ovo danas bilo vrlo dobro

"Mislim da sam ga dobio točno kao što je on mene prošle godine. On je meni tada očitao lekciju, a sada sam ja njemu. Taktički sam bio puno spremniji, u punoj formi. Bila je to druga priča no prošle godine, iznenadio sam ga, znao sam što želim i na kraju je tako i bilo", rekao je Dodig nakon meča.

"Ovo danas možda i nije bio najbolji tenis u karijeri, ali posljednje razdoblje zasigurno jest. Danas ovo ne bi izdvojio kao neki super meč, ali nekada se treba igrati taktički, a ne se bazirati na ljepoti. To sam naučio i toga se držim. Pomalo napredujem. Prvi set sam odigrao odlično, a drugi set sam počeo razmišljati, igrao sam sigurnije i tako ga vratio u meč. Da, publika je bila sjajna i još bi jednom želio zahvaliti svima. Puno to pomaže u ovakvim susretima", dodao je.

"Ako Goran kaže da spadam u TOP 50, onda valjda i spadam"

U posljednje vrijeme Dodig se tri puta sastao sa hrvatski tenisačima, pobijedio je Karlovića, a dva puta izgubio od Ljubičića.

"Da, pobijedio sam Karlovića, ali izgubio sam dva puta od Ljubičića. Ja i Ljubo se dobro znamo, puno treniramo zajedno i tu nemam baš puno za reći. On zna kako treba igrati protiv mene, a ja moram isprobati neke druge stvari i pokušati ga iznenaditi. Interesantno je da u četvrtfinalima uvijek igram protiv hrvatskih tenisača, volio bi u budućnosti igrati jednom sa nekim stranim", istaknuo je hrvatski tenisač.

Ivanišević je prije nekoliko dana izjavio kako Dodig spada među najboljih pedeset na svijetu...

"Meni je drago što Goran misli da spadam među najboljih 50., ali svjestan sam ja da trebam još puno trenirati i raditi. Lako je reći, treba se boriti se i napredovati s nadom da ću jednog dana dosegnuti te visine", za kraj će Dodig.

Pročitajte više