Dodig: Ovo je najsretniji dan u mom životu, znao sam da imam to u sebi

NEVJEROJATAN tjedan u životu Ivana Dodiga vrhunac je imao u nedjeljnom finalu kada je sa 2:0 u setovima svladao Michaela Berrera i osvojio svoj prvi ATP naslov u karijeri. Gorostasni udarač Berrer pao je nakon samo sat i pol, a to je najbolji je dokaz kako je kvalitetno i pametno igrao trenutno 84. igrač svijeta Ivan Dodig.

Zapravo cijeli ovaj tjedan protekao je u znaku ovog 26-godišnjeg Međugorca, koji je iz dana u dan oduševljavao publiku svojim potezima. Ne, nije Ivan slučajno osvojio Zagreb Indoors, ne radi se o limitiranom igraču, već o tenisaču čija igra trenutno ima glavu i rep, koji je jednako kvalitetan s osnovne crte kao i na mreži i koji zapravo nema slabe točke, bilo da se radi o backhandu, forehandu, voleju i lobu.

Puno je tenisača u TOP 100 koji nikada nisu osjetili slast pobjede na ATP turniru

Problem je svih ovih godina izgleda bio u glavi, a kada je dobio potrebnu injekciju samopouzdanja i opustio se, Dodig je pokazao da vrijedi puno više no što aktualna ATP ljestvica pokazuje. Njegova igra najmanje je za TOP 50, a ako nastavi ovako možda i više. Puno je igrača unutar TOP 100, ali i unutar TOP 50 koji nikada nisu osvojili ATP naslov. Izdvojimo Nijemca Floriana Mayera, Francuza Bennetaua ili Srbina Janka Tipsarevića.

Sve su to igrači koji su godinama u svjetskom teniskom vrhu, a nisu osjetili slast pobjede, a Ivan Dodig jest i to kao 84. igrač svijeta, tenisač koji je tek prošle godine uspio ući među stotinu najboljih tenisača na svijetu. Vjerujemo kako Dodig neće stati na ovome, rezultat njegovog uspjeha nije slučajnost, što dokazuje i niz koji je napravio u Zagrebu. Tri od pet igrača koje je pobijedio na ovogodišnjem izdanju Zagreb Indoorsa su u TOP 50, da ne govorimo da osim u susretu protiv Garcia - Lopeza, Dodig nije izgubio set.

"Ovo je najsretniji dan u mom životu"

"Danas je definitivno moj najsretniji dan u životu. Ovdje je sve krenulo i na najljepši način se završilo ovdje i drago mi je što sam se odužio Zagrebu. Uživao sam u svakom trenutku. Iskreno, teško sam se zamišljao kao pobjednika, ali vjerovao sam da mogu dobro igrati i sretan sam što se to danas i dokazalo. Umor? Ma ne, osjećao sam se odlično, mogao sam igrati još tri, četiri sata ovim tempom, jer nije bilo puno izmjena kao jučer. Izvrsno sam taktički ušao u meč, prilagodio sam igru sebi najbolje kako sam mogao, a i odlično sam servirao. Stvarno nije moglo bolje", rekao je nakon susreta Ivan Dodig.

"Prije dvije godine bih možda i udario suca da mi je onako poništio poen na meč loptu"

Kod druge meč lopte glavni sudac poništio je as-servis Ivana Dodiga. Ivan to nije čuo, bacio je od sreće reket na tribine, a onda se šokirao kada je shvatio da je sudac promijenio odluku linijskog suca. Nekada bi Dodig i malo burnije reagirao... "Da ste me prije dvije godine pitali bih li udario suca, rekao bih da bih dobro razmislio o tome, ali puno stvari sam naučio u protekle dvije godine i još učim, tako da je moj odgovor sada ne. Shvatio sam da se treba naučiti nositi s tim, toga će uvijek biti u tenisu", istaknuo je 26-godišnji Međugorac.

"Sljedeći izazov je TOP 50"

Imponirala je mirnoća kojom je igrao 84. igrač svijeta, kada se uzme u obzir da mu je ovo bilo prvo ATP finale u karijeri. "Jedno je sigurno, jednostavno me publika ponijela. Igrao sam poen po poen, nisam uopće razmišljao o pobjedi ili porazu. Uživao sam u cijelom meču. Rezultat toga je bio strašan, na četiri break lopte Berrera odservirao sam četiri asa, a to je velika stvar. Što dalje? Sljedeći izazov je TOP 50 i nadam se da ću to i postići", za kraj će Dodig.

Pročitajte više