DOGOVARA SE NAJBIZARNIJI ZIMSKI TRANSFER Zvijezda Chelseaja u Newcastleu?

Foto: Guliver Image/Getty Images

SVE je izvjesnije da će klub sa Stamford Bridgea u siječanjskom prijelaznom roku napustiti brazilski stoper David Luiz koji je već duže vremena u sukobu s trenerom Antoniom Conteom. Luiz je u Chelseaju igrao od 2011. do 2014. godine, a zatim se prošle godine vratio na Stamford Bridge iz PSG-a. Za londonski klub odigrao je skoro 200 utakmica i osvojio je s njim sve bitne trofeje. Sad je na odlasku.
 
"I moje je mjesto sada užareno. Ne znam što će biti sa mnom, a kamoli s Luizom", rekao je nedavno Conte engleskim novinarima na upit kakva je sudbina Brazilca u Chelseaju.
 
Conte inzistira na tome da je Luiz ne igra zbog navodne ozljede, što je gotovo identična situacija poput one od lani kad je Diego Costa, inzistirajući na transferu u Kinu, iznevjerio povjerenje talijanskog trenera koji mu je poručio da ga više ne želi u momčadi.
 

Embed from Getty Images

David Luiz nije zatražio transfer, ali ga je Conte nakon debakla protiv Rome (0:3) preselio na klupu, odnosno na tribine, a mjesto startera zauzeo je Danac Christensen.
 
Da Conte ima veliko povjerenje u mladog Danca, dovoljno govori i izjava Talijana koji je rekao da Christensen ima sve preduvjete da u skoroj budućnosti napravi karijeru poput one Johna Terryja te da ima sve karakteristike da još puno godina nosi dres londonskog kluba.
 
Zbog svega toga logično je da će Luiz već u siječnju po drugi put napustiti Stamford Bridge.
 
Posljednjih dana čitali smo da bi Brazilca rado doveli velikani poput Reala, Barcelone i Arsenala, no engleski su mediji danas izbacili jedno posve neočekivano ime u utrci za Luizom. Riječ je o Newcastle Unitedu.
 
Svrake su u užasnoj formi, trenutačno su tek 18. u Premiershipu i na dobrom su putu da se ponovno vrate u Championship. Trener Newcastlea Rafa Benitez ostao je bez pola obrane i zatražio je od uprave kluba da s Chelseajem proba dogovoriti šestomjesečnu posudbu Luiza.
 
S obzirom na to da je Luiz dovoljno kvalitetan igrač da može igrati u najjačim svjetskim momčadima, pitanje je koliko je ovaj transfer realan, ali je i prelazak u Svrake puno bolje rješenje za Brazilca nego da sjedi na klupi Chelseaja i tako si ugrozi mjesto u reprezentaciji Brazila samo par mjeseci prije Mundijala u Rusiji. Upravo na tu kartu igra Benitez koji je s Luizom već surađivao u Chelseaju.
 

Pročitajte više