RUKOMET

Drama na derbiju rukometne Bundeslige. Utakmica prekinuta, navijač se borio za život

Foto: EPA-EFE

RUKOMETAŠI Kiela su na domaćem terenu slavili u derbiju protiv HSV-a s 40:28. Za domaću momčad Domagoj Duvnjak dao je dva gola, dok se za goste iz Hamburga Splićanin Ivan Budalić nije uspio upisati među strijelce. Kiel je time zadržao savršen učinak nakon šest kola.

Ipak, najveća priča s utakmice je drama koja se odvijala na tribinama. Hitno je pozvana liječnička služba kako bi se jednom navijaču pružila pomoć. Susret je bio prekinut na dvadeset minuta, momčadi su otišle u svlačionicu, a liječnici su postavili zastore kako drugi gledatelji ne bi gledali žestoku borbu za život.

Ipak, na svu sreću, čini se kako su svoj posao odradili uspješno. Navijač je iznesen s terena i davao je znakove života. Tribine su mu uputile žestoki pljesak, na što je on odgovorio podignutim palcem.

"Svaka čast navijačima na brzoj reakciji. Obje momčadi su se stalno raspitivale što se događa. Kad smo čuli da je sve u redu, osjetili smo olakšanje. Od srca mu želimo brz oporavak - rekao je trener Kiela Filip Jicha za Bild.

Pročitajte više