Dream team Lige prvaka o kojem će se pričati: Nema nikoga iz Reala, Bayerna i Juvea

Foto: Twitter

ZAVRŠENA je faza Lige prvaka po skupinama, pa se podvlače crte pod učinak igrača i momčadi, a omiljena disciplina pri tome je slaganje idealnih momčadi.

Jedna takva je Fantasy Football momčad skupine LP. Iako će nekome ovako nazvana zvučati neozbiljno, radi se o ekipi sastavljenoj po kriteriju bodova koje su nogometaši donijeli igračima koji su ih postavili u njihove virtualne momčadi, pri čemu se svakom igraču boduje učinak; nastup, odigrana (cijela) utakmica, asistencija, postignuti gol (pri čemu zgoditak obrambenog ili veznog igrača vrijedi više od napadačevog), dakle po kriterijima koji u obzir uzimaju egzaktne ili pokazatelje koji nose specifičnu težinu.
 
Nakon što su igrači 32 kluba koji su nastupali u grupnoj fazi LP bodovani za njihov učinak, od onih koji su sakupili najviše poena po linijama, sastavljena je momčad u kojoj nema nikoga iz Reala, pa tako ni osvajača Zlatne lopte Cristiana Ronalda, zatim nijedne zvijezde ili radnika Juventusa ili Bayerna, ali zato obranu drže dva stopera Copenhagena, koji nije prošao u nokaut fazu LP, ali je u šest utakmica primio samo dva gola. 

Pročitajte više