NBA

Durantova majka odgovorila kritičarima: "Svi vi koji sumnjate u mog sina..."

Foto: EPA-EFE

KEVIN DURANT na užasan način vjerojatno je završio košarkašku sezonu u petoj utakmici NBA finala protiv Toronto Raptorsa. Čeka se samo službena potvrda kluba, ali vjeruje se kako je potrgao Ahilovu tetivu, što je najgora ozljeda koju jedan košarkaš može pretrpjeti.

Samo se Dominique Wilkins uspio vratiti na razinu košarke koju je pokazivao prije te ozljede. Chauncey Billups, Kobe Bryant samo su neke legende kojima se karijera skratila zbog rupture Ahilove tetive.

Ipak, Durant ne gubi vjeru u povratak, kao ni njegova majka, Wanda. Ona je na Twitteru porukom odgovorila svim ljudima koji zadnje tri godine kritiziraju postupke njezinog sina.

"Za sve vas koji dovodite u pitanje mog sina kako čovjeka, koji dovodite u pitanje njegovo srce, njegov integritet, njegovu ljubav prema košarci, vi ga ne znate. On ima srce pravog Ratnika i ovo će proći. Bog vas blagoslovio", napisala je.

A Durantovo srce i volju za pobjeđivanjem mnogi su počeli dovoditi u pitanje kada se prije tri sezone pridružio Golden State Warriorsima, ekipi koja je osvojila naslov prije nego što je on stigao tamo, sezonu prije njegovog dolaska postavila rekord s najviše pobjeda u regularnoj sezoni ikada (73) te izbacila Duranta i Oklahomu u finalu Zapadne konferencije iste sezone nakon što su gubili 3:1 u seriji.

Golden State Warriorsi su s Durantom postali nepobjedivi u doigravanju osvojili su dva naslova zaredom. Bili su na dobrom putu da isto ponove i ove sezone, a onda je Durant ozlijedio list desne noge protiv Houston Rocketsa u polufinalu Zapadne konferencije.

Warriorsi su bez njega ponovno došli do velikog finala, a Durant nije igrao do pete utakmice kada je Toronto već imao prednost 3:1. Na parketu je izdržao samo 12 minuta prije nego što mu je stradala Ahilova na već ozlijeđenoj nozi. Sada ga čeka oporavak od najmanje godinu dana, nesigurnost budućeg ugovora i pitanje u kojoj franšizi će nastaviti karijeru.

Pročitajte više