Hrvatski treneri

Englezi o Biliću: Kockarski potez. Ima ugovor na 18 mjeseci, a neki kažu - 18 dana

Foto: EPA

SLAVEN BILIĆ postao je novi trener Watforda, trenutno desete momčadi Championshipa, engleske druge lige. Na tom je mjestu naslijedio Roba Edwardsa, koji je na klupi kluba iz predgrađa Londona izdržao svega deset ligaških utakmica. To, pak, nikoga ne treba čuditi jer vlasnicima Watforda, obitelji Pozzo, promjene trenera nisu ništa novo.

Ne računajući Haydena Mullinsa, koji je u dva navrata bio privremeno rješenje, Bilić je postao čak deveti trener Watforda u posljednje tri godine. Iako su u Watfordu i prije često mijenjali trenere, prava ludnica počela je nakon što je u rujnu 2019. otkaz dobio Javi Gracia, koji je ovaj engleski klub vodio od siječnja 2018. 

Treneri Watforda u zadnje tri godine i broj utakmica na toj poziciji:

1. Javi Gracia (66 utakmica)
2. Quique Sanchez Flores (12 utakmica)
3. Nigel Pearson (22 utakmice)
4. Vladimir Ivić (22 utakmice)
5. Xisco Munoz (36 utakmica)
6. Claudio Ranieri (14 utakmica)
7. Roy Hodgson (18 utakmica)
8. Rob Edwards (10 utakmica)
9. SLAVEN BILIĆ

Englezi: U Watfordu su već krenuli s potragom za Bilićevim nasljednikom

Engleski novinari i stručnjaci ističu da Bilić zna da je povukao rizičan potez. U Watfordu su očekivanja uvijek visoka, ipak se radi o klubu koji je navikao na Premier ligu, a strpljenje za trenere gotovo ne postoji.

"Slaven je dobio ugovor na 18 mjeseci. Već su mi neki ljudi napisali da to znači - 18 dana", piše Andrew French, novinar Watford Observera. U sličnom tonu situaciju je prokomentirao i Jeff Stelling sa Sky Sportsa: "Nema dileme. U Watfordu su već krenuli s potragom za Bilićevim nasljednikom."

"Bilić zna da je povukao kockarski potez"

Takvo mišljenje ima i Chris Iwelumo, nekadašnji nogometaš Watforda i škotske reprezentacije.

"Šteta za Roba Edwardsa, razočaran sam zbog njegove smjene. S druge strane, Bilić je čovjek koji je WBA uspio uvesti u Premier ligu, ima dosta iskustva pa je razumljivo da su doveli baš njega. Sada moraju stati iza njega. Vlasnici dovedu trenera, kažu mu da će stati iza njega i podržavati ga. A ako krene loše, ni ne trepnu, a već mu se zahvale. To sad tako ne smije biti", rekao je Iwelumo i dodao:

"Ja jesam razočaran, ali nisam iznenađen time što su smijenili Edwardsa, a vjerujem da nije ni on. Budite sigurni, Bilić također zna koliko je dolazak u Watford zapravo kockarski potez. Svi žele stabilnost, trenera na duge staze i pravi projekt, ali toga zasad nema. I svatko tko dođe to zna. Bilić? Ako krene loše, da, i njega će se riješiti."

 

Pročitajte više