Euro06: Island će morati dati maksimum ako želi pobijediti Hrvate

HRVATSKA sljedeću utakmicu igra s Islandom, koji je svladao Rusiju s 34:32, od koje smo mi izgubili. Island je tako napravio velik korak prema polufinalu. Utakmica počinje u 18:00, a tekstualni prijenos pratite na Indexu.

Službene stranice Europskog prvenstva u rukometu koje se održava u Švicarskoj u najavi utakmice Hrvatske i Islanda pišu kako će Olafut Stefannson, koji se vratio u formu predvoditi Island u utakmici s vlasnicima olimpijskog zlata.

Hrvatska je u ovoj utakmici favorit, no Islanđani su protiv Rusa pokazali kako su ozbiljna momčad, pišu službene stranice.

Obje momčadi imaju brzu igru, a islandska obrana morat će pripaziti na najboljeg igrača svijeta Ivana Balića, kao i Blaženka Lackovića i Petra Metličića.

Kao opasnost za Islanđane, Švicarci navode  Mirzu Džombu, Gorana Šprema, te Valdu Šolu.

Island će morati imati dobru obranu, i efikasan napad, te dati 100 posto svojih mogućnosti, želi li protiv Hrvata osvojiti dva boda, navodi se.

Naši rukometaši prije utakmice su najavili što očekuju od susreta s Islandom te se osvrnuli na susret s Dancima.

"Jučer i prekjučer bila je čupava situacija. Pobijedili smo jedan razlike. Nažalost ne možemo slaviti niti se opustiti." - kazao je Šola u razgovoru za Radio 101, te dodao: "Moramo se dobro pripremiti za utakmicu s Islandom."

"Pobjeda protiv Danaca jako je vrijedna. Bila je super teška i naporna psihički i fizički. Možda smo ih trebali više slomiti sredinom drugog poluvremena. Napravili smo par glupih grešaka, no pobijedili smo" - kazao je Blaž Lacković, koji je Dancima zabio šest golova.

"Čekaju nas teške utakmice, Island i Jugoslavija. No, uz takav pristup, borbu i sve to, mislim da je put prema toliko željenom polufinalu, otvoren." - kazao je Blaženko.

Na novinarsko pitanje kakav je bio dogovor za vrijeme time-outa trideset sekundi prije kraja te oko toga tko će pucati Lacković je kazao kako je to bilo svejedno, jer nužno je bilo zabiti.

"Sami smo rekli, bitnije nam je bilo uzeti jedan bod nego izgubiti sve. Onaj tko je dobio zadnju loptu morao je zabiti." - kazao je Lacković.

"Kad je frka, trebali bi mi stariji povući, ali mlađi dečki, Šprem i Horvat su stvarno pravi." - dodao je Lacković.

Pero Metličić bio je najbolji igrač s deset golova, no kaže kako nema mjesta euforiji i slavlju, jer su usredotočeni na ssljedeću utakmicu, onu s Islandom.

"Bili smo bolji od Danske, dominirali, zasluženo smo pobijedili. Ta dva boda bila su nam jako potrebna i nema nikakve euforije. Danska je možda od ove tri momčadi i najbolja reprezentacija." - dodao je kapetan rukometne reprezentacije.

"Izlupetali su me." - kazao je Ivano Balić nakon utakmice te se požalio kako ga bole leđa.

Goran Šprem, ključni igrač utakmice, koji je postigao pobjedonosni gol tvrdi kako mu je drago što je "ušlo" te da je povratio samopouzdanje.

"Drago mi je da sam zabio zadnji gol. To je važno za moje samopouzdanje. Protiv Islanda moramo potvrditi kako ova borba nije bila uzaludna." - rekao je Šprem.

S.H.

Pročitajte više