Futacs zabio nakon devet mjeseci: "Neka ovako bude i protiv Dinama"

Foto: Hina

HAJDUK se sinoć pobjedom protiv Cibalije 4:0 približio Dinamu na samo pet bodova uoči nedjeljnog derbija s najvećim rivalom na Poljudu.

Bijeli su bili uvjerljivi pred svojim navijačima, ali pred okršaj s Dinamom u subotu, Splićani spuštaju loptu.

"Nismo poletjeli zbog ove pobjede. Od prvog dana imamo postulate što se tiče ponašanja, igranja i treniranja. Imamo jasan put kojim idemo. Cilj je ostati stabilan i napraviti kvalitetnu regeneraciju i pripremiti se za Dinamo", rekao je nakon susreta trenera Hajduka Željko Kopić.
  
  
Oduševio je mađarski dvojac, Gyurcso je zabio dva gola, a jedan je upisao Marko Futacs koji se nedavno vratio nakon dulje pauze zbog ozljede i zabio prvi gol nakon devet mjeseci.

Futacs: Na Dinamo bez pritiska

"Futacsu smo dozirali minutažu. Osjetio sam da je trenutak da krene od prve minute i da se vratimo igri s tri klasična napadača. Gyurcso i Futacs igraju dobro, ali cijela ekipa je bila na visini zadatka i s dobrom energijom."

"Sretan sam jer je ovo bila moja prva utakmica nakon ozljede koju sam započeo od prve minute. Nisam to očekivao i bio sam jako uzbuđen, znam da se još mogu poboljšati fizički, ali mentalno sam spreman. Mislim da sam na pravom putu, uživam u nogometu, odlično sam se osjećao. Morao sam proći kroz puno toga i drago mi je što sam opet s momcima na terenu", rekao je mađarski napadač.

Najavio je i derbi s Dinamom koji je na rasporedu u nedjelju na Poljudu.

"Volio bih da bude kao danas, nismo pod pritiskom, ni momčad ni ja. Ako budemo igrali kao danas, neće biti problema", zaključio je Futacs.
 

 

Pročitajte više