Golden Glory pognuo glavu: Overeem je spreman potpisati ekskluzivan ugovor s UFC-om!

GLAVNI čovjek i jedan od osnivača poznate nizozemske borilačke škole Golden Gloryja, Bas Boon, je u razgovoru za Fighters Only magazin izrazio žaljenje zbog sukoba koji je nastao s najjačom svjetskom borilačkom kompanijom Zuffom koja je vlasnik UFC-a i Strikeforcea. Ne samo da je ponudio lulu mira Dani Whiteu, nego se pokunjio i javno priznao da bi Golden Glory bio sretan potpisati ekskluzivan UFC ugovor za Alistaira Overeema nakon što je ovaj od istih poslodavaca dobio otkaz u Strikeforceu.

“Razumijem njihov način razmišljanja. Mi smo samo željeli poslovati na način na koji smo prije poslovali, no to se nije obistinilo. No, plaćanje se odvijalo kako je UFC odlučio. Tako je bilo i nakon Vancouvera. Stvar je bila riješena. Stoga ne razumijem zašto Dana White tvrdi drugačije?”, pita se Boon i dodaje:

“Ne samo da nismo rekli da tako nećemo poslovati sada i u budućnosti, nego smo sve stvari riješili s njihovim odvjetnicima u Vancouveru. Čak smo pristali i na njihovu novi način poslovanja kada su u pitanju sponzori. Možda se radilo o problemu u komunikaciji i Dana nije bio dobro informiran da je problem sa direktnim plaćanjem iza nas. Ja sam neko vrijeme bio u bolnici radi zdravlja, stoga je priopćenje za medije kasno izdano.”

Boon je očito pod svaku cijenu odlučio riješiti sukob sa Zuffom i spreman je na bilo kakav kompromis.

“Želim izraziti žaljenje zbog problema sa Zuffom i otkaza, no to je njihova kompanija i oni mogu raditi što god žele. Mi bi u budućnosti željeli nastaviti raditi s UFC-om i ova izjava to potvrđuje. Golden Glory nema nikakvog problema s direktnim plaćanjem borcima”, kaže čelnik nizozemske škole i zaključuje:

“Naš cilj je proizvodnja odličnih boraca i organizacija sjajnih borbi za fanove. Nemamo planove kopromocije, a spremni smo potpisati ekskluzivan ugovor za Alistaira Overeema u UFC-u, ako su uvjeti dobri.”

Pročitajte više