HNL

GORICA - ISTRA 2:2 Gorica do boda u 90. minuti uz igrača manje. Drži vrh HNL-a

Foto: Screenshot (Arenasport)

NOGOMETAŠI GORICE odigrali su kod kuće protiv Istre 2:2 u petom kolu HNL-a. Prekinuli su tako niz od četiri uzastopne pobjede, no barem privremeno su zauzeli vrh HNL-a jer Dinamo s bodom manje tek treba odigrati protiv Slaven Belupa.

Istra je povela u 12. minuti preko Vuka, Špikić je izjednačio u 29. Istra je ponovno povela nakon penala Gržana u 76. minuti kada je stoper Steenvoorden dobio izravni crveni jer je rušio Gržana u čistoj šansi, a konačan rezultat postavio je Delfi u svom debiju u 90. minuti.

Gorica je dominirala pogotovo u prvom poluvremenu gdje je trebala voditi nekoliko golova razlike. Ipak, Istra je stigla do vodstva u 12. minuti. Steenvoorden je loše izbio loptu nakon ubačaja iz slobodnjaka, a ona sjeda točno na nogu Mateja Vuka koji lagano posprema za 1:0.

Nakon toga su Čabraja i Lovrić promašivali poluprilike domaćina, no u 29. minuti Gorica je stigla do izjednačenja. Mitrović puca s desne strane, ali loptu odlično prati Špikić i posprema za 1:1.

VAR poništio gol

Domaćini su ubrzo zabili novi pogodak, no poništio ga je VAR. Suk je pogodio, ali nalazio se u zaleđu pa je VAR donio ispravnu odluku.

U drugom poluvremenu Gorica je i dalje bila bolja, no nedostajalo je konkretnosti u završnici dok je s druge strane Istra odlično prijetila iz kontri. Domaćini su trebali zabiti u 63. minuti iz nekoliko prilika. Lovrić je prvo pobjegao gostujućoj obrani po lijevoj strani, no vratar Istre odlično je obranio njegov pokušaj. Potom je Čanađija ubacio, lopta je zbog bloka promijenila smjer i završila na gredi. 

Gorica se izvukla s igračem manje

Kako to često bude u nogometu, Istra je iskoristila promašaje i stigla do gola. Steenvoorden je skrivio penal na Gržanu koji je pobjegao Nizozemcu. Stoper je poludio i napucao loptu nakon odluke suca, a dobio je crveni jer je rušio Gržana s leđa u čistoj šansi. Isti igrač koji je iznudio penal je i pucao te lagano pogodio za 2:1 Istre.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI GOL NA UTAKMICI

*Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale

Činilo se kako će Gorica teško s igračem manje nešto izvući u ovoj utakmici, ali uspjela je to u 90. minuti. Zabio je Delfi u svom debiju za 2:2, Lovrić ga je pronašao ubačajem iz prekida s desne strane, golman Istre je zaplivao pa Delfi nije imao problema kod pospremanja lopte u praznu mrežu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI GOL NA UTAKMICI

*Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale

Istri je ovo prvi bod nakon pet uzastopnih poraza, no i dalje se nalazi na dnu HNL-a. 

Unatoč kiksu, igrači Gorice su dobili pljesak domaće publike.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više