Mamić ne želi doći na suđenje u Split: "Tko nam može jamčiti sigurnost?"

ZDRAVKU MAMIĆU sudit će se ipak u Splitu za incident na poljudskom stadionu i sukob sa Ivom Begom. Mamić i njegov odvjetnik Čedo Prodanović najavili su da će tražiti da se suđenje premjesti u Zagreb nakon što su koncem svibnja napadnuti pirotehnikom pred splitskom Prekršajnim sudom.

Mamić tražio izuzeće 15 sudaca

Zatraženo je izuzeće 15 sudaca Prekršajnog suda u Splitu, uključujući i predsjednika Milana Grljušića te suca Stipe Rose koji vodi predmet. Nije, međutim, zatraženo izuzeće zamjenika predsjednika suda Željka Duvnjaka, koji je donio rješenje kojim se odbija zahtjev za izuzeće predsjednika suda, dok je predsjednik suda odbio zahtjev za izuzeće svih ostalih sudaca.

Delegacija suda, tj. premještanje suđenja u Zagreb, nije ni razmatrano jer nije dopušteno nakon što suđenje otpočne, pojašnjeno nam je u Prekršajnom sudu u Splitu.

Suđenje se tako nastavlja 22. rujna u 13 sati. Sudac Roso strankama je poslao snimku HRT-a, jer se iz snimki koje su dosad bile raspoložive nije mogao najbolje rekonstruirati slijed događaja.

Optužni prijedlog dignut prije dvije i pol godine

Splitska policija podnijela je u ožujku 2014. godine optužni prijedlog protiv Mamića i Bege te zatražila da se prvi kazni sa 15 dana zatvora, a drugi novčanom kaznom od 750 kuna, i to zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Obojici je izrečena mjera opreza zabrane posjećivanja stadiona na Poljudu i Parku mladeži u trajanju od šest mjeseci, no ukinuo ju je Visoki prekršajni sud u svibnju 2014. godine.

Mamića terete da je na početku drugog poluvremena derbija pokazao srednji prst i odmjerio od šake do lakta prema vodstvu Hajduka, ušao u duel sa poduzetnikom Miloradom Pašalićem, krenuo je prema njemu da se obračuna, no spriječili su ga zaštitari. Nakon Dinamovog gola, Mamić je preskočio ogradu i vikao na vodstvo Hajduka, Bego je krenuo prema njemu da ga udari...

Sloković: Mamić sigurno neće doći u Split

Na raspravi bi se trebali ispitati Pašalić i novinar Marko Bilić, svjedok incidenta.

Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković potvrdila nam je da su dobili poziv za raspravu, no sasvim je sigurna da Mamić neće doći, a pitanje je i hoće li se u Splitu pojaviti netko od njegovih odvjetnika.

"Tko nam garantira sigurnost?! Tražit ćemo delegaciju od višeg suda", kazala nam je Sloković.

Pročitajte više