Transferi

Gvardiol je sedmi najskuplji igrač u povijesti Leipziga. Olmo je još uvijek drugi

Luka Stanzl/PIXSELL

JOŠKO Gvardiol je iz Dinama u Leipzig prešao za 16 milijuna eura inicijalne odštete. Pišu o tome hrvatski i njemački mediji, a informaciju je potvrdio i Transfermarkt.

Dinamu će pripasti i 20 posto od sljedećeg Gvardiolova transfera, a za svaku braničevu odigranu utakmicu u redovima hrvatskog prvaka ove sezone Leipzig će platiti između 70.000 i 100.000 eura.

Gvardiol dijeli sedmo mjesto s bivšim igračima PSG-a i Montpelliera

U tekstu gdje spominju Gvardiolov prelazak u redove Leipziga, iz Transfermarkta su napomenuli kako je on sedmi najveći ulazni transfer bundesligaša u povijesti.

Hrvatski branič dijeli sedmo mjesto s Jean-Kevinom Augustinom i Nordiem Mukieleom koji su stigli iz PSG-a i Montpelliera.

Olmo je drugi najskuplji igrač u povijesti Leipziga

Skuplji od Gvardiola bili su Ademola Lookman (Everton - 18 milijuna eura), Amadou Haidara (RB Salzburg - 19 milijuna eura), Kevin Kampl (Bayer Leverkusen - 20 milijuna eura), Alexander Sörloth (Crystal Palace - 20 milijuna eura), Dani Olmo (Dinamo - 21 milijun eura) i Naby Keita (RB Salzburg - 29,75 milijuna eura).

Napomenimo kako je Sörloth jedino skuplje pojačanje od Gvardiola pristiglo ovog ljeta, a kako je od njega jeftiniji bio Timo Werner (14 milijuna eura) koji danas igra u redovima Chelseaja.

Što se tiče najvećih Dinamovih izlaznih transfera u povijesti, tu Gvardiol kotira još bolje. Naime, četvrti je koji je Dinamu donio najviše novaca iza Marka Pjace, već spomenutog Olma i Luke Modrića

Pročitajte više