HAJDUK POTVRDIO Ohandza je novi igrač kineskog drugoligaša

Foto: Miranda Čikotić/Pixsell

HAJDUK je službeno potvrdio da Franck Ohandza (26) odlazi iz kluba te da karijeru nastavlja u kineskom drugoligašu Shenzhenu.

Ohandza je danas napustio Split i otišao u Zagreb, a splitski klub je oko 16 sati objavio da Kamerunac odlazi u Aziju. Prema posljednjim informacijama Hajduk će za Ohandzu dobiti oko 1,3 milijuna eura, a otprilike toliko bi "Zolja" trebao zarađivati u Shenzhenu.

"Franck, hvala ti na svemu što si pružio u Hajdukovom dresu i želimo ti puno sreće u nastavku karijere", stoji u službenom priopćenju na klupskoj stranici.

Ohandza je nakon seljakanja iz ganskih Golden Lionsa u Dinamo II i Sesvete u Hajduk stigao u ljeto 2015. godine te je debitirao u kvalifikacijama za Europa ligu protiv Silamae Kalev. U 68 nastupa za Hajduk upisao je 26 golova uz 12 asistencija, a u prosjeku je zabijao svakih 135 minuta.

Ove sezone se nakon odlaska Nikole Vlašića prometnuo u najboljeg Hajdukova igrača te je u 23 utakmice zabio 11 golova, od čega jedan i onaj pobjednički na Maksimiru protiv Dinama u pretprošlom kolu.

Na zadnjoj utakmici u Hajdukovom dresu dobio je potpuno nepotreban crveni karton što se protumačilo kao svojevrsni bunt protiv kluba i jasna poruka upravi da želi otići. To se i dogodilo pred kraj prijelaznog roka u Kini.

Ohandzin odlazak bit će veliki udarac na Hajdukove ambicije koji je nakon odličnih rezultata u zadnjih par mjeseci računao da bi možda mogao osvojiti Kup. No, bez Ohandze i ozlijeđenog Futacsa te s izrazito limitranim Saidom i potrošenim Almeidom, taj cilj sad će biti puno teže ostvariti.

No, Hajduk nije imao izbora. Ohandza je imao vašeći ugovor do ljeta kad bi mogao otići kao slobodan igrač. Splićani su mu nudili novi ugovor prema kojem bi zarađivao oko 160.000 eura po sezoni. Ohandza je nakon derbija s Dinamom rekao da je sretan u Hajduku te da njegov menažder pregovara oko novog ugovora, no ponudu iz Kine nije mogao odbiti.

A nije ni Hajduk, jer odbiti 1,3 milijuna eura za igrača koji za par mjeseci može otići samo zato da bi eventualno pomogao u osvajanju Kupa, bilo bi neozbiljno. U Hajdukovim okvirima, a i u okvirima većine naših prvoligaša, to je jako velik novac, a Kamerunac je počeo pokazivati nezadovoljstvo kad se činilo da mu Hajduk stopira transfer.

Pročitajte više