Hajduk se budi: Bili pokupili prve ovosezonske bodove u gostima

UZBUDLJIVU i napetu utakmicu u Gradskom vrtu su odigrali Osijek i Hajduk, a na vrućem gostujućem terenu Splićani su ipak uspjeli ugrabiti tri boda iako im nije bilo nimalo lako. Hajduk je slavio rezultatom 2:1, a golove su zabili Nikola Kalinić i Drago Gabrić.

> Tijek susreta

Osijekov stadion večeras je bio dupkom ispunjen, svi su željeli doći vidjeti Splićane samo nekoliko dana nakon što ih je iz Europe izbacio španjolski Deportivo. Gostujuća momčad jako dobro je otvorila utakmicu, a iako su Osječani u samom uvodu utakmice stvorili dvije opasne prilike, vrlo siguran na svom golu bio je Danijel Subašić. Gostima nije dugo trebalo da preuzmu inicijativu na terenu i vrlo je brzo postalo jasno da je Goran Vučević svoje pulene jako dobro pripremio za igru Osijeka. Prvu opasniju prijetnju Hajduka vidjeli smo u 24. minuti kada je silovito opalio Bartolović, ali njegov udarac je na vrijeme blokiran. No, 15 minuta kasnije nije bilo pomoći.

Nikola Kalinić primio je loptu koju mu je dodao Linić (i pri tom se malo poslužio rukom, što sudac nije uočio), napravio s njom još dva koraka i u maniri vrsnog golgetera pospremio loptu u mrežu za prvo vodstvo gostiju. Splićani su vodstvo povećali u 52. minuti kad je za 2:0 zabio Drago Gabrić. Mladi Gabrić hrabro je pucao sa 20 metara, a lopta je na svom putu okrznula nekog u obrani Osijeka i skrenula ravno u kut mreže. Nemoćni Skender bacio se sasvim na drugu stranu.

A onda su u vrlo kratkom razdoblju uslijedila dva velika razočaranja za Hajduk i postalo je jasno da utakmica još nije ni blizu gotova. Najprije je Karlo Primorac u 63. minuti zabio za 2:1 nakon što je Hajdukova obrana kiksala nakon udarca iz kuta, a zatim je Siniša Linić dobio drugi žuti i isključujući crveni karton pa je Hajduk ostao sa samo devet igrača u polju. Bili su imali priliku da sve riješe u 79. minuti i u miru dočekaju kraju utakmice, ali Nikola Kalinić ovoga je puta zakazao. Mladi je hrvatski reprezentativac istrčao sam ispred osječkog vratara, ali Skender je iz tog dvoboja izašao kao pobjednik. Hajduk je ipak uspio dočekati kraj susreta bez većih stresova, imali su Osječani tek jedan opasan slobodan udarac u sudačkoj nadoknadi, ali Knežević nije prebacio živi zid.

Nakon dugog niza loših i razočaravajućih rezultata, čini se da su se Hajdukovci uspjeli pomalo sabrati i zaboraviti na Deportivo, te su počeli ostvarivati najave o "lovu na drugo mjesto" u Hrvatskom prvenstvu. I barem malo produžili životni vijek svom treneru koji, poznavajući način rada u splitskom klubu, ovih dana zasigurno balansira na rubu otkaza.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više