Hajduk

Hajduk bez Krovinovića pobjeđuje teško, a bez Livaje nikako

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je u HNL-u osigurao svoj najbolji plasman u deset godina. Bijeli će, neovisno o rezultatu derbija i ostalih utakmica posljednjeg kola, sezonu završiti drugi. Usprkos spomenutom rezultatskom iskoraku u njihovoj sezoni ističu se i kiksevi zbog kojih nijednom nisu uspjeli preskočiti Dinamo s kojim imaju pozitivan omjer u međusobnim dvobojima. 

Hajduk se naročito patio kada je izostao jedan od njegova dva najbolja igrača ove sezone, Marko Livaja ili Filip Krovinović. Nije se dogodilo kolo kada na raspolaganju nisu bila obojica, ali Bijeli bi izgledali bitno lošije kada na terenu ne bi bilo samo jednoga. 

U utakmicama u kojima su igrali ostvarili su sjajne učinke. Livaja je trenutno na 27 golova i sedam asistencija u 33 ligaška nastupa, a golom protiv Istre do double-doublea u kategoriji direktnih doprinosa za gol sada je i Krovinović. Hajdukov veznjak ima po pet golova i asistencija u 26 nastupa, iako je u drugom dijelu sezone često igrao povučenije. 

Bez njih je momčad i obrambeno slabija

Livaja se nije ozljeđivao, ali je zbog akumuliranih kartona propustio po jednu utakmicu u svakom dijelu prvenstva. Hajduk je u ta dva susreta izgubio od Šibenika i remizirao s Belupom te nije zabio nijedan pogodak.

Krovinović je, osim prvog kola u kojem još nije potpisao za Hajduk, zbog ozljede propustio još osam utakmica, a Bijeli su u svim tim susretima pobijedili u četiri, odnosno manje od pola, porazili su ih Rijeka i Belupo, a remizirali su s Goricom, Istrom i Lokomotivom. 

S Livajom i Krovinovićem u kadru Hajduk je na vrlo sličnom bodovnom prosjeku, oko 2.2 po utakmici. U tablici SofaScorea vidljivo je kako bez Krovinovića bodovi padaju do 1.7, dok je bez Livaje osvojen tek jedan. Momčad je bez njih dvojice značajno slabija i u fazi obrane te prima približno gol po utakmici.

 

 

Pročitajte više