NBA LIGA

Harden s 57 poena vodio spektakularan povratak pa izgubio u posljednjoj sekundi

Foto: Getty Images / Guliver Image

VEĆ JE 20 dana prošlo otkad je James Harden posljednji put postigao više od 50 poena, ali na gostovanju u Memphisu Rocketsima je njegova nova eksplozija bila apsolutno nužna, iako im naposljetku ni ona nije bila dovoljna.

Nakon tri četvrtine Grizzlies su vodili 19 razlike, ali na Bradin pogon Houston je izborio produžetak, u kojem je ipak izgubio 126:125. Harden se zaustavio na 57 poena, a više od polovice, odnosno 29, zabio je u posljednjoj četvrtini i produžetku.

Ubacio je 15 u seriji 17:2 kojom su se gosti vratili u utakmicu, a četiri sekunde prije kraja stavio je sva tri slobodna bacanja za produžetak. U dodatnih pet minuta zabio je svih 10 poena Rocketsa, ali slobodno bacanje Jonasa Valanciunasa u posljednjoj sekundi prelomilo je utakmicu na stranu Memphisa.

Litvanski centar je s 33 poena postavio novi učinak karijere, a Mike Conley ubacio je 35.

Hardenu je ovo bila sedma ovosezonska utakmica s 50 ili više poena, četvrta u kojoj je ubacio barem 57, ali rekord karijere od 61 poena postavljen u siječnju u njujorškom Madison Square Gardenu ipak mu je izmaknuo zbog Valanciunasovog bacanja kojim je spriječio ulazak u drugi produžetak.

Rocketsima je ovo bio tek drugi poraz u posljednjih 14 utakmica, ali i dalje drže treće mjesto Zapada s pobjedom više od Portlanda.

Pročitajte više