HRVATSKI NOGOMET

HNS gura HNK Zadar u viši rang? "Razmišljamo da im pošaljemo pozivnicu"

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

HNK Zadar završio je na četvrtom mjestu 3. HNL Jug i ostao bez plasmana u viši rang, ali i kvalifikacija za Drugu NL (treću ligu). Zadrani su potom uložili žalbu HNS-u za koji smatraju da je previše spustio kriterije te da su licence dobili klubovi koji nemaju ni osnovne uvjete.

Antena Zadar kontaktirala je Antu Vučemilovića Šimunovića, dopredsjednika HNS-a. Upitali su ga hoće li HNK Zadar dobiti pozivnicu koja bi bila u interesu hrvatskog nogometa za igranje u Druge NL u sljedećoj sezoni.

"O tome se razmišlja, ako se svi dogovore, jer HNS-u je u interesu da HNK Zadar, kao velika nogometna sredina, može kao klub u budućnosti dosta dati za razvoj hrvatskog nogometa. HNS je u pregovorima i s Ministarstvom sporta, kao i s Uredom za sport RH, ujedno i s HOO-om, dakle, moramo dobiti suglasnost tih nadležnih državnih institucija kako bismo mogli donijeti odluku", rekao je pa dodao:

"26. lipnja je nova sjednica Izvršnog odbora, tad ćemo donijeti konačnu odluku. Kad govorimo o razvoju i budućnosti hrvatskog nogometa, onda u svakom slučaju vidimo HNK Zadar u višem rangu natjecanja. Govorim to i jer je Zadar grad s više od 50 tisuća stanovnika, a i to nam je od važnosti."

Pročitajte više