HOĆE LI SE BARCELONA POKLONITI REALU NA EL CLASICU? Ronaldo poručio da to očekuje

Screenshot: Youtube

REAL i BARCELONA sljedeće subote na Santiago Bernabeuu od 13 sati u 17. kolu La Lige igraju jedan od najvećih svjetskih derbija. 
 
Nakon što je Real jučer pobjedom protiv Gremija (1:0) rekordni šest put postao prvak svijeta, El Clasico se zbog još jednog razloga dočekuje s velikim zanimanjem.
 
Osim onih očitih; glamuroznog derbija te velike Realove prilike da pobjedom spasi prvenstvo, odnosno neposredno prije polovice sezone gotovo prepolovi veliku prednost od osam bodova koju na vrhu ima najveći rival.
 
Jer drugu godinu zaredom Realov trijumf na klupskom SP-u koincidira s povratkom u Španjolsku na El Clasico. Prošle sezone najveći rivali tada su igrali u Barceloni.
 
Domaćin je tada prekršio nepisano pravilo koje vrijedi u španjolskom nogometu i kojeg su se tada većinom držali svi klubovi, o iskazivanju počasti osvajaču velikog naslova.
 
Uostalom, kao što pokazuje fotografija uz tekst i priloženi video, Barcelona je tako pozdravila Real 2008. nakon što je njihov najveći rival postao prvak Španjolske:

Barcelona je prije godinu dana odbila napraviti počasni špalir od igrača posloženih u dva reda koji na ulazu na teren tako postrojeni aplauzom dočekuju friške prvake.
 
Vjerojatno su u Barceloni mislili da bi bilo malo previše, na vlastitom terenu i usred žestoke bitke za španjolski naslov, najvećeg rivala dočekivati klanjanjem njegovom velikom uspjehu.
 
Ipak, Valencia je to napravila igračima Reala kada su s tim suparnikom igrali nakon osvajanja svjetskog naslova u siječnju 2014. Kao što je Betis na jednak način iskazao počast upravo Barceloni, povodom trijumfa u istom natjecanju godinu dana kasnije.
 
Zato je Cristiana Ronalda odmah nakon pobjede za svjetsku titulu dočekalo pitanje nada li se da će Barcelona za tjedan dana pozdraviti Real onako kako je red.

"Očekujem to. To bi bio znak poštovanja i želim da nas Barcelona tako pozdravi."
 
Ovo izaziva veliku pažnju u Španjolskoj i nakon što je Marca, najčitaniji sportski dnevnik, postavila pitanje "Treba li Barcelona čestitati Realu svjetski naslov počasnim špalirom igrača prije El Clasica?", na njega je odgovorilo preko 27 tisuća čitatelja.
 
 
Većina od 61 posto smatra da Barcelona treba ovako pokazati poštovanje najvećem rivalu.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više