Svjetsko prvenstvo u rukometu

HRVATSKA - NJEMAČKA OD 20:30 Bez prava na kiks. Ovo trebate znati o domaćinima

Foto: EPA-EFE

Sve o Svjetskom prvenstvu saznajte klikom OVDJE.

HRVATSKA večeras od 20:30 u Kölnu igra drugu utakmicu drugog kruga Svjetskog prvenstva u rukometu protiv domaćina, Njemačke.

>>>Katastrofa: Evo što sada treba Hrvatskoj za prolazak u polufinale

Nakon što su sinoć u najvećem iznenađenju prvenstva izgubili od Brazila 29:26, Hrvatska sada mora pobijediti Njemačku i Francusku ako želi ući u polufinale. 

Samo, ovoga puta, hrvatski će navijači biti u manjini pa treba vidjeti kako će se ekipa Line Červara snaći u takvoj atmosferi protiv vrlo kvalitetne reprezentacije. Njihova kvaliteta se najviše očituje u obrani gdje su najbolji na prvenstvu. Prosječno primaju 21,5 golova po utakmici, a samo su im Francuzi postigli više od toga, 25.

U napadu, najveća opasnost prijeti od Uwea Gensheimera, lijevog krila koji izvodi sedmerce, odličan je u kontrama i uvijek je među najboljim strijelcima Njemačke. Zanimljivo, Gensheimer, desno krilo Groetzki, srednji vanjski Strobel i još jedno krilo Musche jedini su igrači u ekipi niži od 190 centimetara. Imaju trojicu dvometraša, Wiencek ima 201 cm, Pekeler 203, a Lemke čak 210 cm. 

Imaju odlične vanjske igrače, osim na desnom vanjskom gdje je izbornik Prokop puno rotirao. Odlični Weinhold igra, ali nije 100% spreman zbog ozljede. Na toj poziciji se još nalaze Kai Häfner i Fabian Wiede koji je zabio četiri gola Francuzima. Ne treba zaboraviti i jednog od najboljih vratara svijeta, Andreasa Wolffa.

"Naša realnost je borba za Olimpijske igre"

Njemačka nije nepobjediva, remizirali su već u jednoj utakmici protiv Rusije, ali pitanje je kako će Hrvatska reagirati nakon jučerašnjeg šokantnog poraza. Lino Červar, izbornik reprezentacije kaže da je to realnost.

"Znam da ima onih koji bi željeli više od nas, ali naša realnost je borba za Olimpijske igre. To je bio naš prvi cilj i to je realnost. Jako mi je krivo zbog ovog poraza, ali bit će boljih vremena", zaključio je izbornik.

Dodatan hendikep za ekipu mogao bi biti izostanak Luke Cindrića koji ima problema s aduktorom i nakon prvog poluvremena protiv Brazila se više nije vraćao u igru. Izbornik kaže kako nije siguran je li gotov za cijelo Svjetsko prvenstvo, a Cindrić je kratko dodao:

"Boli me sve, ali baš sve. Ovo nitko nije očekivao", rekao je Luka nakon poraza.

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

 

Pročitajte više