Hrvatski juniori poraženi u polufinalu rukometnog prvenstva

HRVATSKA rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva mlađih juniora, što se održava u Katru.

Hrvatski rukometaši su u dramatičnom susretu polufinala izgubili od Srbije i Crne Gore 29:30 (15:17). Odlučujući pogodak za SCG postigao je Pejović u posljednjim sekundama utakmice.

Nažalost, mladi hrvatski rukometaši nisu uspjeli uzvratiti Srbiji i Crnoj Gori za poraz u finalu europske smotre prošle godine u Beogradu. Tada je bilo 27:20. U susretu odigranom u Dohi reprezentacija SCG je vodila od samog početka.

Hrvatska je imala samo jedno vodstvo (4:3), međutim premda su u pojedinim trenucima gubili i pet razlike hrvatski rukometaši su u samoj završnici uspjeli izjednačiti rezultat. Prvo na 26:26, a potom i na 29:29, no SCG je realizirao posljednji napad.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Alen Blažević (11) i Ivan Čupić (10), nažalost preostalih deset igrača postiglo je ukupno osam pogodaka. U pobjedničkim redovima najbolji su bili Žarko Sešum (9) i Dobrivoja Marković (5).

Pročitajte više