Hrvatski vaterpolisti nakon debakla protiv Australije: Ovo nismo očekivali

Foto: Guliver/REUTERS/Kacper Pempel

HRVATSKA muška vaterpolska reprezentacija u 2. je kolu skupine B olimpijskog turnira u Tokiju pretrpjela neugodan poraz od Australije 8:11 (3:3, 0:2, 3:2, 2:4).

Jedini na prihvatljivoj razini u reprezentaciji Hrvatske bili su Maro Joković s tri gola, Loren Fatović s dva pogotka i Marko Bijač s 11 obrana. U sastavu Australije tri gola postigao je Richard Campbell, a dva Blake Edwards.

"Australija je bila rasplivana i agresivna, što smo i očekivali jer je to njihova najjača strana. No dominirali su cijelu utakmicu. Moramo što prije analizirati današnju utakmicu jer nas uskoro očekuje možda najbitnija utakmica u skupini, gdje ulazimo u bazen protiv Crne Gore. Situacija u skupini se sada jako zakomplicirala. Potrebno je da se dobro pripremimo i s tom pobjedom se vratimo na pravi put, odnosno na prolazak u četvrtfinale. Olimpijske igre su takve, svi su željni, napaljeni, motivirani. Nažalost danas nismo bili pravi, a Australija je bila dobro pripremljena i organizirana te im čestitam. Mi stremimo nečem višem, a za to nam u sljedećoj utakmici treba pobjeda", komentirao je dvoboj s Australcima Sandro Sukno, pomoćni trener reprezentacije.

Najbolji strijelac reprezentacije bio je Maro Joković s tri pogotka. Luka Bukić i Loren Fatović zabili su po dva gola, a Paulo Obradović jedan.

"Nije završilo onako kako smo zamišljali, no dobra stvar je to što imamo vremena za ispravak. Nismo igrali dobru obranu ni igrača manje. Radili smo neke neshvatljive pogreške iz kojih su oni zabijali lagane golove. Kriteriji suđenja su takvi kakvi jesu, što smo znali. Australija je danas uzela tri zaslužena boda, no mi ćemo sigurno pronaći snagu i izvući maksimum kako bismo prošli skupinu. Kvalitetu koja nam je potrebna da se izvučemo iz ove teške situacije mi imamo", rekao je dvostruki strijelac Fatović.

Sljedeća utakmica reprezentaciju očekuje u četvrtak 29. srpnja protiv Crne Gore s početkom u 8:30 po srednjoeuropskom vremenu.

Evo što su još rekli Maro Joković i Luka Bukić nakon poraza.

Pročitajte više