Hrvatsko slavlje ponovno na Wembleyu: Sjajni Lovre Kalinić i Gent preko Tottenhama za povijest

Foto: Getty Images / Guliver Image

TOTTENHAM se oprostio su se od Europe nakon što je neočekivano ispao u 16-ini finala Europa lige od Genta. Londonska momčad je u prvom susretu izgubila na gostovanju kod s 1-0, a u uzvratu je odigrala nedovoljnih 2-2 na legendarnom Wembleyu.
 
Ponovo je jedan od najboljih igrača u belgijskom sastavu bio Lovre Kalinić, koji je obranio nekoliko teških udaraca i pomogao svojoj ekipi na putu do povijesti. Također, bivši vratar Hajduka dobio je žuti karton zbog zadržavanja.
 

 
Spursi su poveli u 10. minuti golom Christiana Eriksena, a 10 minuta kasnije pogodak je postigao i Harry Kane, ali u vlastitu mrežu. Problemi za Tottenham nastavili su se u 40. minuti kada je glupost dana načinio Dele Alli zaradivši izravni crveni karton. Alli je s dvije noge ušao u Brechta Dejaegerea i skoro mu slomio nogu.
 
Domaćin je u novo vodstvo stigao u 61. minuti kada je Victor Wanyama lijepim udarcem sa 16 metara svladao Kalinića. Tottenham je potom jurnuo po još jedan pogodak koji bi Engleze odveo dalje, no Belgijanci su u 80. minuti izjednačili golom Jeremyja Perbeta i priči je bio kraj.
Lyon je i u uzvratu 'razbio' nizozemski AZ Alkmaar. Francuzi su u prvom susretu u Alkmaaru pobijedili 4-1, a na svom travnjaku 7-1. Golove su zabili Nabil Fekir (5, 27, 78), Maxwell Cornet (17), Sergi Darder (34), Aouar (87), Diakhaby (89), dok je pogodak za goste zabio Levi Garcia (26).
 


 

Genk je svladao Astru s 1-0 i prošao dalje s ukupnih 3-2, dok je Rostov, poslije velike pobjede 4-0 kod kuće, potpisao remi 1-1 kod Sparte Prag.

 

Pročitajte više