Transferi

Igrao za Dinamo 2, a sad potpisuje za velikana za 35 milijuna eura

Foto: Instagram

PRIJE dvije godine u Dinamo je na polugodišnju posudbu stigao Gabriel dos Santos Maghelanes. U zagrebačkom klubu nisu ni pomislili otkupiti njegov ugovor od Lillea jer je za prvu momčad samo jednom nastupio, a igrao je za Dinamo 2.

Međutim, nakon povratka u Lille na polusezoni se izborio za mjesto u prvoj momčadi i bio je jedan od najboljih igrača momčadi koja je završila druga u prvenstvu, odmah iza nedodirljivog PSG-a.

U prethodna dva prijelazna roka velikani su slali ponude Lilleu za 22-godišnjeg Brazilca, ali ih je francuski klub sve odbio. Navodno je najveća ponuda bila Juventusova od 22 milijuna eura.

Talijanski mediji pišu da je u borbi za Gabriela slavio Napoli te da će Brazilac u sljedećem prijelaznom roku stići u Napulj. Navodno je Gabriel dogovorio i detalje svog ugovora s talijanskim velikanom, a Lille će dobiti 30 milijuna eura plus pet milijuna eura bonusa.

Embed from Getty Images

Prošle sezone ga je Goal uvrstio među pet najvećih stranih talenata francuskog prvenstva.

"On je relativno novo lice na Ligue 1 sceni nakon što je odigrao tek 14 utakmica u prvenstvu. Od toga je 12 puta nastupio ove sezone i dao je vrijednu i impresivnu podršku u srcu Lilleove obrane. Jose Fonte i Adama Soumaoro stvorili su sjajnu suradnju u momčadi Christophea Galtiera, ali posljednjim izostancima ključnih igrača obrane Gabriel je istupio korak naprijed i dokazao da je dostojna zamjena najbolje obrane francuskog prvenstva", pisao je Goal o igraču koji je ove sezone odigrao 34 utakmice.

Pročitajte više