MMA

Ishii se u Zagrebu družio s bivšim Cro Copovim suparnikom

Foto: Getty Images / Guliver Image

JUDO Grand Prix, koji je održan prošlog tjedna u Zagrebu, doveo je u glavni grad Hrvatske etablirana imena iz svijeta borilačkih sportova. Jedno od najpoznatijih je svakako Hidehiko Yoshida.

Ovaj 42-godišnji Japanac osvojio je zlatnu medalju u judu na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine. Time si je osigurao status besmrtnosti u domovini koja živi taj sport, a nedugo nakon judo karijere okušao se i u kultnom Prideu. 

Tamo je 2006. godine ukrstio rukavice s Cro Copom, a borba će ostati zapamćena po tome što ju je japanski borac odradio u kimonu, što nije bila rijetkost za tada najpopularniju organizaciju na svijetu. Mirko Filipović odnio je pobjedu tehničkim nokautom nakon niza brutalnih udaraca u Yoshidine noge, nakon čega Japanac jednostavno nije mogao nastaviti borbu. Tri godine nakon toga Yoshida je ušao u ring i protiv Satoshija Ishiija. Zanimljivo, bila je to Ishijeva prva borba u MMA-u, u kojoj je upisao poraz od iskusnijeg kolege. Yoshida je odnio pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca. 

Ishii je u svojoj novoj domovini ugostio Yoshidu, a stari prijatelji i rivali taj posjet ovjekovječili su fotografijom. 

Pročitajte više