Ivano Balić upozorio igrače: Evo što Hrvatska ne smije raditi protiv Norveške

Foto: Hrvatski rukometni savez

HRVATSKA večeras od 20:45 igra protiv Norveške za finale Svjetskog rukometnog prvenstva u kojem pobjednika čeka domaćin Francuska.

Prvi čovjek za stručna pitanja u Hrvatskom rukometnom savezu i legenda reprezentacije Ivano Balić na posljednjim je treninzima dizao atmosferu među igračima, a par sati uoči utakmice s Norveškom otkrio je svoja očekivanja i dojmove nakon plasmana među četiri najbolje ekipe svijeta.

"Mislim da smo iz utakmice u utakmicu sve bolji, na početku nije to baš izgledalo možda kako smo mislili da će izgledati, ali glavno je da smo pobjeđivali. Odigrali smo jednu lošu utakmicu protiv Njemačke, što je razumljivo. I onda smo za osminu finala i četvrtfinale bili pravi. Podigli smo našu igru i nadam se da će se tako nastaviti", rekao je iskreno Ivano i okrenuo se Norveškoj s kojom je Hrvatska igrala na prošlom Euru u Poljskoj.

"Igraju isto kao i tada, samo su im igrači iskusniji i imaju više samopouzdanja i više vjere u sebe, što pokazuje i njihov plasman u polufinale. Jedina je promjena na golu gdje im brani najmlađi golman koji nije igrao u Poljskoj, mislim da nije loš, to im je plus na kvalitetu koju su imali. Utakmica je otvorena, treba spustiti tempo, ne smijemo trčati s njima jer bismo mogli imati problema, oni to jako dobro rade, tako su lomili protivnike na ovom prvenstvu. Ako to uspijemo, bit će dobro", rekao je Balić. 

"Sve počinje od Sagosena, ali u toj tranziciji Tonnesen i Lie Hansen dosta dobro iskorištavaju nepostavljene zone i imaju veliku slobodu za šut. Trebamo se brzo vraćati i presjeći njihovu trku te ih natjerati u igru šest na šest jer u tome imamo jako velike šanse".

 

 

 

Pročitajte više