Ivica Kostelić: Cubo nije više razigrani dječak, spreman je za pobjedu

Foto: Epa

HRVATSKI 27-godišnji skijaš Filip Zubčić umalo je drugi put u karijeri završio na postolju u utrkama Svjetskog kupa. U nedjelju je u veleslalomu u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu osvojio četvrto mjesto zaostavši za pobjednikom, Francuzom Alexisom Pinturaultom 35 stotinki.

Zubčić je nakon prve vožnje bio deveti, ali u drugoj utrci ostvario je najbolje vrijeme, što mu je na kraju donijelo četvrto mjesto. Švicarac Loic Meillard (+0,16) bio je drugi, a treće mjesto osvojio je Norvežanin Leif Kristian Nestvold-Haugen (+0,24).

Zubčić je tako četvrti put ove sezone bio među deset najboljih u svojoj najjačoj disciplini, s tim da je 11. siječnja u Adelbodenu zauzeo drugo mjesto u veleslalomu, što mu je najbolji rezultat u karijeri. Ujedno, hrvatski skijaš probio se na četvrto mjesto u poretku veleslalomaša, ima 188 bodova. Ispred njega su Slovenac Žan Kranjec (315 bodova), Norvežanin Henrik Kristoffersen (289) i Alexis Pinturault (272).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kristoffersen s 877 bodova. Slijede ga Pinturault s 822 te Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde s 820 bodova, dok je Zubčić na 21. mjestu s 257 bodova.

Nakon fantastičnog rezultata Filipa Zubčića na Facebooku se oglasio i Ivica Kostelić, koji je nahvalio hrvatskog skijaša.

''Bravo Cubo! Iz utrke u utrku Cubo pokazuje svoju zrelost. Nije on više toliko razigrani dječak koliko čvrsti atleta, premda znam će u njemu bez sumnje uvijek ostati dovoljno dječačkog žara koji ga krasi. Veliko mi je zadovoljstvo pratiti njegovo sazrijevanje. Spreman je pogledati pobjedi u oči'', napisao je Kostelić.

Pročitajte više