Ivica Olić nam je otkrio naljepše i najteže trenutke u karijeri

Foto: Index

PRIJE dvije godine Ivica Olić se oprostio od hrvatske nogometne reprezentacije. Jedan od najomiljenijih hrvatskih igrača bio je razlog zbog kojeg su se iščekivale utakmice... U 38. godini odlučio je zaključiti bogatu i trofejnu karijeru.

       

U razgovoru za Index Ola je pričao o svojoj dugovječnosti, najljepšim i najtužnijim trenutcima karijere... Igrao je aktivno do praktički svoje 38. godine, što baš i nije specifično za napadače. 

"Ja sam imao sreće da sam vrlo mlad prepoznao da je ulaganje u sebe jako bitno. Ja sam trajao do 38. godine, što je dosta dugo za jednog napadača, mislim da je trening jedini pravi put ako želiš dugo trajati kao profesionalni sportaš. Ja sam to još kao dosta mlad prepoznao jer sam imao kvalitetne ljude oko sebe", otkrio je Olić.

Nakon završene karijere Olić je i dalje ostao blizak vrhunskoj pripremi sportaša. Bivši nogometaš Bayerna prošli tjedan je otvorio sportski centar s odličnim uvjetima u Zagrebu, zajedno sa svojim bivšim kolegom iz reprezentacije, također napadačem, Nikicom Jelavićem.




"Trening je dio mog života i moje karijere bio i ostao. Ideja je dugo postojala, profesor Igor Jukić i ja  praktički smo cijeli moju karijeru zajedno trenirali u različitim uvjetima i maštali o tome da možda jednog dana napravimo sportski centar i da njegovo stručno znanje s mojim igračkim iskustvom prenesemo na ljude", rekao je Ola pa dodao:

"Raduje me se da smo u kratkom vremenu moj bivši suigrač iz reprezentacije, Nikica Jelavić i ja u kratkom vremenu uspjeli napraviti ovakav vrhunski centar."

Olić je otkrio svoje najljepše i najtužnije trenutke u karijeri.

"U karijeri sam proživio puno lijepih trenutaka, ali i onih manje lijepih. Lijepo je se prisjetiti dva finala Lige prvaka koje sam igrao s Bayernom, a jedan od najtužnijih trenutaka u karijeri bio mi je poraz od Turske na Europskom prvenstvu 2008. godine."



 
 
Olić je od prošle godine dio stručnog stožera reprezentacije, koju s klupe vodi Zlatko Dalić. Upravo je njegova želja bila da priključi bivšeg reprezentativca, kojeg i igrači obožavaju.
 
"Sada sam s druge strane terena, puno je teže gledati sa strane, nego igrati. Je kad igraš uglavnom se koncentriraš na loptu i teren, nekako zaboraviš na sve drugo, a kao trener imaš puno više drugih obaveza, moraš razmišljati o momčadi... Puno je teži posao biti trener. Pripreme za Svjetsko prvenstvo su u tijeku, obilazimo igrače, radujemo se okupljanju u ožujku i utakmicama u Americi. Nadam se da će nam svi biti zdravi i da će nam se svi priključiti u dobroj formi."
 
Olić je kratko prokomentirao i dvojicu naših napadača, Marija Mandžukića i Ivana Perišića, koji nisu zabili pogodak ove godine.
 
"Ne mogu im davati neke savjete, najvažnije je da su oni zdravi. Forma će se sigurno dizati kako vrijeme ide. Ako moramo birati, najbolje bi bilo da budu u najboljoj formi na prvenstvu. To su dva kvalitetna igrača, a to su i puno puta pokazali, ja znam što oni mogu, a to je izborniku i meni najvažnije", završio je odlično raspoloženi Ivica Olić.
 
 

Pročitajte više