Izbornik U-21 reprezentacije poznat do kraja tjedna?

IAKO se to očekivalo, tajništvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u srijedu ujutro još nije imalo ime novog izbornika U-21 reprezentacije. Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić rekao je da nominacije za izbornika još traju, te da su konzultacije oko novog izbornika morale biti proširene.

Kako je Srebrić rekao, HNS traži optimalno rješenje jer se odabirom novog izbornika mlade reprezentacije rješava i problem ostalih mladih reprezentacija (U-13, U-15, U-17 i U-19).

Što se tiče angažmana Prosinečkog u A reprezentaciju, Srebrić je rekao da njegovo ime uopće nije bilo sporno već je do razmimoilaženja dolazilo oko principa i sustava vezanih uz budući rad s prvom momčadi.

"Našlo se rješenje s Robijem tako da će on svoje igračko iskustvo i znanje manifestirati tako što će se baviti opservacijom u svim ostalim reprezentacijama. - kazao je Srebrić te najavio poseban sastanak kuće sa Prosinečkim. Otkrio je i da je "Žuti" trenutno angažiran na amaterskoj osnovi.

Srebrić je kazao da je za Prosinečkog neophodan upis u akademiju u kojoj će se "osposobljavati za sadašnje i buduće radne zadatke."

Glavni tajnik je na press konferenciji rekao kako će novi izbornik i njegovi pomoćnici u vremenu kada ne budu direktno angažirani na radu s A momčadi, biti dužni pratiti ostala nogometna zbivanja i rad mladih ekipa.

Prema Srebriću, svaka će mlada reprezentacija imati svoj stožer i vodstvo, ali će se u njihov rad uključivati A vodstvo koje će pratiti razvoj mladih igrača.

HNS radi i na novoj koncepciji nadležnosti i rada stručne komisije te na dopuni redovnog godišnjeg i 4-godišnjeg programa aktivnosti, zaključio je Srebrić.

I.K.

Pročitajte više