Janica: Još uvijek sumnjam u svoje mogućnosti

UNATOČ tome što je osvojila skoro sve što se osvojiti može, naša najbolja skijašica uoči novih utrka predstojećeg vikenda kazala je kako na početku svake utrke sumnja u sebe i u svoje mogućnosti, te da se osjeća kao da kreće ispočetka.

"I kad skijam dobro nikad nisam sigurna mogu li ponovo pobijediti. Do utrke ne mogu reći kako ću voziti i hoću li i pobijediti" - kazala je Janica u intervjuu za Associated Press u srijedu, nakon što je otkazan trening spusta.

"Moj cilj bio je pobijediti u svim disciplinama u Svjetskom kupu, ali sam stvarno iznenađena što se sve dogodilo najednom. Čekala sam pobjedu u veleslalomu sedam godina. Mislila sam kako ću još dugo morati čekati na pobjede u spustu i superveleslalomu. Bila sam i sama vrlo iznenađena što sam do obje pobjede došla u dva dana." - rekla je Janica.

AP piše kako je Janica pobijedila svim disciplinama koje se voze u Svjetskom kupu slalomu, veleslalomu, superveleslalomu, spustu i kombinaciji, te da je to uspjelo jedino Pernilli Wiberg i Petri Kronberger. No, agencija dodaje kako je Janica pobijedila i u novoj disciplini, superkombinaciji (koja je zamijenila kombinaciju), te bi ju eventualna pobjeda u nedjelju u superkombinaciji približila korak bliže Petri Kronberger i Marcu Giardelliju. Oni su, naime, jedino dvoje skijaša u povijesti Svjetskog kupa koji su u istoj sezoni zasjeli na najviša postolja u svim disciplinama.

Janica ove sezone nije pobijedila u svojoj najtrofejnijoj disciplini slalomu, ali je na svakoj utrci bila na postolju, tako da se uskoro može očekivati i zlato u slalomu.

"Sada je Janica najbolja. No, tko će biti idući tjedan ili možda već sutra ne znamo. Svakim danom situacija se mijenja. To je takav sport." - kazao je Janičin trener i otac Ante Kostelić.

A.H.

Pročitajte više