JEP KONJIČKI SPORT: KRAŠOVEC 66., BAČIĆ ODUSTALA

Danas su u Vilamouri u Portugalu na Europskom prvenstvu u preponskom jahanju za mlade jahače i juniore održane dvije manše utakmice koje su odlučivala o ekipnom pobjedniku, ali se bodovale i za pojedinačni plasman.

Janka Krašovec sa Dutch Classic je obje manše završila sa 40 negativnih bodova (16+24) što joj je ipak donijelo pomak prema gore za pet mjesta, te je prvenstvo završila kao 66.

Mirna Bačić sa Hotesse De Jugerie je, nažalost, pala na stacionati, a u padu se kobila povrijedila, te je pod veterinarskom skrbi.

"Nadamo se da će sa kobilom sve biti u redu. Šteta je što su pale jer je do te prepone Mirna odlično jahala. Janka je oba parkura završila no dosta je rušila. Ipak je to parkur visine 1.50 m i vrlo tehnički zahtjevan", komentirala je Andrea Novak koja je u Vilamouri šef hrvatske ekipe.

U konkurenciji ekipa zlato je pripalo Velikoj Britaniji sa ukupno 12 negativnih bodova, srebrni su Belgijanci sa 17, a brončani Nizozemci sa 20 negativnih bodova.

Natjecanje se nastavlja u subotu, kada će se juniori boriti za ekipna odličja, a nastupit će i naši Filip Rožmarić i Tana Car koji će pokušati poboljšati svoj individualni plasman.

(Hina) xmdrag yzm

Pročitajte više