NAJSKUPLJI HRVAT UZ MODRIĆA Napoli za njega nudi 35 milijuna eura

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROBNO-NOVČANA zamjena Gabbiadini i 8 milijuna eura za Kalinića, koliko nudi Napoli ili navedeni napadač plus 15 milijuna eura, koliko traži Fiorentina, ipak se neće ostvariti, jer golgeter Napolija odlazi u Everton za 25 milijuna eura.

Sav novac od te prodaje, uvećan za još 10 milijuna eura, Napoli nudi Fiorentini za Nikolu Kalinića, koji bi, ukoliko Viole pristanu na ponudu, s Lukom Modrićem dijelio titulu najskupljeg hrvatskog nogometaša. Jer Real je prije četiri godine, Tottenhamu za Modrića platio 30 milijuna funti, što je 35 milijuna eura.
 
Napolijev predsjednik De Laurentiis samo čeka potvrdu da je Gabbiadinijev transfer okončan i navedeni iznos ponudit će Della Valleu. Fiorentina je već zamjerila igrača koji bi nadomjestio Kalinića, a to je Genoin golgeter Leonardo Pavoletti. 

Fiorentina bi ovim transferom ostala bez važnog igrača, ali i zaradila gotovo sedam puta više nego što je prošle godine Dnjipru platila Kalinića (5.5 milijuna), nakon čega je napadač iz Solina za aktualni klub u 42 nastupa postigao 13 golova. 

Gazzetta dello Sport piše kako bi Kalinićev dolazak u Napoli označio kraj savršenog ljeta za klub s juga, koji je prodao Higuaina i samo što nije Gabbiadinija, ali ih nadoknađuje s Milikom i Kalinićem, "Novim Higuainom, devetkom za Ligu prvaka."
 
"Novi Higuain" je još kao Batistutin nasljednik proteklog vikenda stigao zabiti gol prvaku Juventusu u prvom kolu nove sezone:

Pročitajte više