Karlovcu i Zagrebu po bod u miroljubivom remiju, Osijeku golijada na Gradskom vrtu

NOGOMETAŠI Osijeka pobijedili su Inter 4:2 u spektakularnoj utakmici na Gradskom vrtu. Bilo je to urnebesno prvo poluvrijeme, koje je rezultatski odblokirao dodo golom za inter u sedmoj minuti. Samo četiri minute kasnije Osijek je izjednačio. Protivničku obranu izigrao je Barišić. Nije dugo mirovao rezultat u Gradskom vrtu, buduć da je u 15. minuti Grgurović ponovno goste doveo u vostvo.



Golijadu je nastavio Domagoj Vida samo dvije minute kasnije, kada je glavom zabio za 2:2. Na to se nadovezao Barišić svojim drugim golom, u 27. minuti efektno je sa šest metara zabio za vodstvo domaćina.

U posljednjih 15 minuta poluvremena nastavilo se igrati potpuno otvoreno, a Inter je imao još tri lijepe prilike. Veliku nesmotrenost napravio je igrač Intera Mario Budimir u 55. minuti, kad je dobio drugi žuti karton i to zbog toga što je na teren izašao u dresu s krivim brojem. Odmah potom mogao je Inter povesti, no Šarić je promašio lijepu priliku.

Zanimljivo nakon što su ostali s igračem manje, nogometaši Intera počeli su igrati bolje. Pritiskali su do kraja utakmice, no nisu izjednačili. Pred kraj utakmice Domagoj Vida drugim golom osigurao je pobjedu domaćinima.

Vinkovačka Cibalia svladala je Šibenik kao gost 2:0. Defanzivnom igrom i strpljivim čekanjem kontranapada gosti su došli do pobjede kojom su zasjeli na drugo mjesto na tablici. Sve je riješeno u drugom poluvremnu, prvo je iz penala precizan bio Malčić u 63. minuti, a četiri minute kasnije isti je igrač zabio za 2:0.

U prvom dijelu utakmice više šansi imao je Šibenik, no kao da su se umorili kako je susret odmicao. domaćini nisu uspjeli okruniti veliku inicijativu, najveću šansu imali su preko Alispahića u 25 minuti.

Zagrebu prvi bodovi, treneri zadovoljni ishodom


Zagreb je bez bodova došao na gostovanje kod hita prvenstva Karlovca. Domaćini su odmah u prvoj minuti imali veliku šansu preko Pamića, Škorić je jedva obranio. U sljedećih desetak minuta Karlovac je imao inicijativu i još tri lijepe prilike. Prijetili su Lajtman, Jurendić, Jerneić i ponovno Pamić.

U 17. minuti prvu priliku imao je Zagreb, Piškor je ušao u 16-erac protivnika, no ujedno je i napravio prekršaj. U nastavku se najviše igralo na sredini terena, a momčadi su ravnopravnije nego na početku, kad je dominirao Karlovac. Momčadi su do kraja poluvremena igrale opreznije, te niti jedna nije uspjela doći do prvog pogotka.

Drugo poluvrijeme bolje je započeo Zagreb, odmah imao priliku. Šovšić je od sredine terena povukao loptu, pa pao u kaznenom prostoru. No sudac je odmahnuo rukom. Razigrani su u drugom dijelu i jedni i drugi, do 60. minute izmjenjivale su se prilike na obje strane. Teška bitka u Karlovcu nastavljena je do samog kraja, no golova nije bilo. Zagreb je osvojio prvi ovosezonski bod, dok je Karlovac ovim rezultatom izgubio drugo mjesto na tablici.

"Mi ćemo morati početi knjižiti i tri boda želimo li sustići one ispred nas. No zadovoljan sam, bilo je ovo teško gostovanje i to smo znali. Očekivao sam disciplinu i taktičku odgovornost i time sam zadovoljan. Pogotovo bih pohvalio Jefthona, koji je zatvorio sve prilaze našem golu", istaknuo je igor Štimac nakon utakmice.

"Prije prvenstva sam rekao da nije bitno gdje se osvajaju bodovi, nego koliko ih na kraju imaš. Očekivali smo više, no ne mogu biti nezadovoljan. nije bilo puno šansi, no bilo je puno ritma. Igrale su dvije disciplinirane momčadi i utakmica je završila kako je trebala završiti", rekao je trener Karlovca Igor Pamić.

Pročitajte više