Karlović sjajnim preokretom spriječio senzaciju i izbacio Džumhura

Foto: Hina

IVO KARLOVIĆ bio je na rubu ispadanja s ATP tunira u Beču u meču osmine finala protiv Damira Džumhura. Hrvatski tenisač na kraju je slavio preokretom u trećem setu za 7:6, 4:6, 7:6.

Karlović je napravio jedan od najvećih preokreta u karijeri protiv 92. tenisača svijeta. Džumhur je u trećem setu imao vodstvo 1:5 nakon što je dvaput uzeo gem na Karlovićevom servisu, no hrvatski tenisač se uspio vratiti i smanjiti na 4:5. Najbolji bosanskohercegovački tenisač servirao je za meč, ali Karlović izborio 40-15 i uzeo brejk za 5:5. Karlović je poveo sa 6:5, Džumhur uzvratio bez izgubljenog poena za još jedan tie-break.

Odluka o pobjedniku pala je u 'tie-breaku' u kojem je Karlović s dva 'mini-breaka' stvorio prednost od 5-2, a do pobjede stigao iskoristivši treću meč-loptu nakon dva sata i sedam minuta borbe.

Jedan od najboljih servera svijeta u ovom je meču zabio 33 asa i realizirao 77 % poena kad je pogodio prvi servis, što je ispod njegovog uobičajenog prosjeka, ali je na kraju to nadoknadio osvojivši 33 poena na reternu, jedan više od svog suparnika.

Karloviću je ovo treće uzastopno četvrtfinale u Beču, gdje se još nikada nije probio dalje od te faze turnira. Po prvi puta će to pokušati učiniti u petak, a suparnik će mu biti bolji iz dvoboja Rusa Karena Hačanova (ATP-63.) i Gruzijca Nikoloza Basilašvilija (ATP-107.). 
 
 

ATP Beč - 1. kolo:

Philipp Kohlschreiber (Njem) - Stephane Robert (Fra) 4-6, 6-3, 7-6 (3)

Albert Ramos Vinolas (Špa) - Fabio Fognini (Ita) 6-2, 6-2

2. kolo:

John Isner (SAD) - Feliciano Lopez (Špa) 7-6 (1), 3-6, 7-6 (2)

IVO KARLOVIĆ (HRV/8) - Damir Džumhur (BIH) 7-6 (6), 4-6, 7-6 (5)

Pročitajte više