Kek: Važnija pobjeda nego u derbiju

Foto: Hina

RIJEKA je uspjela svladati Inter s 1:0 u 13. kolu Prve HNL. Momčad Matjaža Keka je zahvaljujući golu Franka Andrijaševića u 67. minuti uspjela zadržati šest bodova prednosti ispred Dinama.

"Protivnik je bio organiziran, ali mi smo pametno čekali i dočekali taj moment da zabijemo. Bilo je teško, ali slatko. Izuzetno je to važna pobjeda, koja nam je strašno draga , možda i više nego neka iz nekog derbija. To su te utakmice koje su vrlo bitne. Mislim da u ovakvim utakmica moraš iskorisiti prvu, drugu ili treću priliku. Onda je puno lakše", rekao je Kek.

"Očekivao sam ovakvu utakmicu"

Keka nije iznenadio Inter, naprotiv...

"Očekivao sam jednu ovakvu utakmicu i zato sam igračima rekao da moraju biti koncentrirani i rješavati situacije. U takvim utakmicama moraš iskoristiti neku svoju šansu. Onda je to puno lakše", kazao je Kek.

Toplak: Gorčina i žal zbog primljenog gola iz prekida

Inter je u 30. minuti imao sjajnu priliku, ali je Jakov Puljić s 25 metara pogodio gredu. Trener Samir Toplak žali zbog primljenog gola iz prekida...

"Prvi cilj u ovoj utakmici bio je izdržati nalet u početnih 15-20 minuta. To smo uspjeli, čak smo i na poluvrijeme odnijeli pozitivan rezultat. Ne želim slaviti poraze jer bi to bilo smiješno, ali mi ostaje gorčina i žal jer smo primili gol iz prekida. Situacije u obrani smo vrlo dobro rješavali, dogodila nam se jedna zakašnjela reakcija, glupi faul i utakmica je otišla u drugom smjeru, kasnije se teško vratiti", naglasio je Toplak, kojeg Rijeka nije impresionirala...

"Moram priznati da meni Rijeka nije izgledala onako agresivno kakva je bila u prošlim utakmicama, pa nam je taj dio možda olakšao sve skupa. Želim im puno sreće, kako su izgledali u prijašnjim utakmicama, ja mislim da im je ovo velika šansa da osvoje prvenstvo".

"Protiv Dinama možeš igrati, a protiv Rijeke ne"

Novinare je zanimala usporedba Rijeke i Dinama, a Toplak je ponudio svoje mišljenje.

"Usporedba igre Dinama i Rijeke? Dinamo ti u nekim trenucima dopusti igrati, on igra blaži nogomet u kojem se dosta oslanja na igru pojedinaca i njihove individualne kvalitete. Imaju lošijih faza, dok ti Rijeka da jako malo prostora i ne pušta te igrati. Mi još uvijek nismo na toj razini da s Rijekom kroz dvadesetak minuta budemo na jednako konkretnoj razini, a protiv Dinama se to da napraviti”, završio je Toplak.

Pročitajte više