borilački sportovi

Khabib: Najbolji svih vremena? Ne, to ću postati tek kad pobijedim ovu trojicu

Foto: Guliver Image/Getty Images

JUČER je Khabib Nurmagomedov održao presicu u Londonu, a novinari su ga više puta prozvali najboljim borcem svih vremena. Međutim, Khabib je odbio tu titulu i rekao da mora pobijediti još tri borca kako bi zaslužio da ga se naziva najboljim u povijesti.

Dagestanac je svjestan svoje kvalitete, zna da pripada samom vrhu, ali priznaje i činjenicu da za titulu najboljeg mora ostvariti još nešto. Točno je definirao na što misli. Mora pobijediti u tri iduće borbe, za koje si je već sam izabrao protivnike. U slučaju da uspije, da iz sve tri borbe izađe kao pobjednik, imao bi omjer 30-0, uz više nego impresivan popis onih koje je svladao.

''Moram pobijediti Dustina Poiriera, moram pobijediti Tonyja Fergusona i na kraju moram pobijediti Georgesa St-Pierra. Nakon toga me možete zvati najboljim borcem'', rekao je Khabib novinarima.

Borba protiv Poiriera je već zakazana, na rasporedu je 7. rujna. Nakon toga bi se mogao boriti protiv Tonyja Fergusona, a to je borba koju fanovi najviše priželjkuju. Slučaj Georgesa St-Pierra nešto je drugačiji. Legendarni borac umirovio se prije nekoliko mjeseci, ali Khabib ga je više puta molio da se vrati i zadnju borbu odradi baš protiv njega.

Pročitajte više