Kralj clubbinga vratio se u Gelsenkirchen: Coach, na godišnjem sam brusio formu!

"ŽELIM biti još opasniji po gol i pripremiti još više pogodaka.", izjavio je hrvatski nogometni reprezentativac, nakon što se priključio suigračima u Gelsenkirchenu.

Rakitić je dao intervju za internetski portal Der Westen, čiji reporteri pišu da je Rakitić jedna od glavnih zvijezda ambicioznog prvoligaša.

“Poslije pojačanja Engelaara i Farfana najviše navijača sada traži autogram od 20-godišnje hrvatske zvijezde”, piše Der Westen.

"Imao sam sasvim solidnu prvu sezonu u Schalkeu. Ne razmišljam puno o ponudama koje su dolazile. Što će biti sutra, zapisano je samo u zvijezdama. Sada sam još uvijek u Schalkeu, imam trogodišnji ugovor pred sobom i preostaje mi samo držati ga se.", kazao je Ivan.

"Dobro je da me Nijemci ne mogu zafrkavati"

Čim se priključio momčadi, otkriva Rakitić, objavio je mali razgovor s trenerom Fredom Ruttenom. Raketa je ovog ljeta bio kralj clubbinga; drmao je jadranskim plažama i bio glavna noćna ptica pjevica. Kralj ponoći otvorio je splitski Hemingway, i zatvorio makarski Petar Pan. Na novootvorenoj se makarskoj mondenoj lokaciji Rakitić družio s već etabliranim partijanerima poput Ivice Mornara Moke i Mate Lončara Biljarista.

Bijela raketa poput Puff Diddyja

Rakitić je plijenio svojim stylingom, napose uskim štofanim hlačama  "na crtu", trendi mrkva kroja, koje je spario s jednako pahuljasto bijelom polo majicom crnog obruba, a noge je ukrasio crnim lakiranim cipelicama. U toj je ljetnoj odori održao konferansu na otvaranju kluba Petar Pan u Makaraskoj.

Veći lola i od Jole

Kako i priliči kralju ovoljetnih ludih provoda na hrvatskom Jadranu, Raketa je dokazao da je veći lola čak i od popularnog Jole, koji mu je mogao samo sekundirati za "sintisajzerom", dok je Rakitić kao pravi MC zagospodario binom.

"Rekao sam treneru da sam tijekom godišnjeg odmora pazio da ostanem u formi i da mislim da sam u dobrome stanju."

Činjenica da je Jefferson Farfan dolaskom iz PSV-a ojačao napadačku konkurenciju, te da bi stoga Halil Altintop ili Gerald Asamoah mogli ugroziti njegovu poziciju u momčadi, Schalkeova desetka smjelo kaže:

"Svaki novi igrač u napadu može nam donijeti samo dobro. Uopće se ne brinem. Vidjet ćemo tko će na kraju igrati."

"Znam da hoću i dalje napredovati u igri. Želim biti čim opasniji po suparnička vrata i pripremiti suigračima još više golova no što je bio slučaj prošle sezone."

Kad je u pitanju nastup na Europskom prvenstvu, koji i jest popravio njegovu popularnost među navijačima, Rakitić će kratko reći.

"Bit će mi mali problem s Altintopom, on će sigurno izazivati, ha, ha... Dobro je da smo dobili Nijemce. Ne znam kako bih inače izdržao podbadanja Kevina Kuranyija i Heika Westermanna."

D.R
Foto: Leonard Ninčević/ Makarska kronika

Pročitajte više