ADRIA TOUR

Poznate skupine Đokovićevog turnira u Zadru: "Dođite da zajedno uživamo"

Foto: Reuters

OTVOREN je zadarski dio humanitarnog Adria Toura koji je pokrenuo Novak Đoković. Prvi su na teren izašli mješoviti parovi. Đoković je u paru sa srpskom kolegicom Olgom Danilović pobijedio Bornu Ćorića i Anu Konjuh sa 6:5 u tie-breaku.

Bila je to prava ekshibicija, koju oba para nisu shvaćala pretjerano ozbiljno, no vidjeli smo puno krasnih poteza. Nakon njih na teren su izašli timovi Aleksandra Zvereva i Novaka Đokovića. Svi tenisači sudjelovali su u njoj, a igrao je i legendarni Goran Ivanišević koji se mijenjao tijekom poena u Đokovićevom timu. Iz poena u poen mijenjali su se igrači, a na kraju je pobijedio Đokovićev tim sa 6:4.

Teška grupa za Đokovića

Nakon mečeva održan je i ždrijeb. Tako su u skupinu A izvučeni Novak Đoković, Grigor Dimitrov, Borna Ćorić i Peđa Krstin, mladi srpski tenisač koji je putem pozivnog turnira ušao u glavni ždrijeb Adria Toura. Isto je napravio njegov sunarodnjak Danilo Petrović koji će igrati u skupini s Aleksandrom Zverevom, Marinom Čilićem i Andrejom Rubljovom. 

Pobjednici skupina idu u finale. U subotu od 14 sati kreće službeni dio turnira kada će se održati dva kola, a treće će se održati u nedjelju u istom terminu prije finala koje se istog dana igra od 20 sati. Ovo je drugi dio Adria Toura - prvi je održan u Beogradu, a tamo je slavio Dominic Thiem.

"Nadam se da ste uživali, mi sigurno jesmo. Dođite u subotu i nedjelju da zajedno uživamo", rekao je Đoković nakon prvog dana na terenu u obraćanju publici koja je uživala u spektaklu i pljeskom pozdravljala svaki potez. 

 

 

 

Pročitajte više