premiership

Lampard prozvao Mourinha što je pogriješio sa Salahom i De Bruyneom

Foto: Getty Images

FRANK LAMPARD, čini se, nema problema s tim da otvoreno kritizira svog učitelja i nekadašnjeg trenera Josea Mourinha.

Lampardov Chelsea pobijedio je Mourinhov Tottenham u derbiju Londona proteklog vikenda 2:0, a bivši veznjak Engleske izjavio je da je razočaran Portugalcem zbog njegovih izjava o crvenom kartonu Heunga-mina Sona.

Lampard tu nije stao, već je nekoliko dana kasnije ponovno bocnuo svog bivšeg trenera. Suptilno ga je prozvao za to što nije na vrijeme prepoznao talent Mohameda Salaha i Kevina De Bruynea, dvojice nogometaša koji su napustili Chelsea dok je Mourinho bio trener, a danas su jedni od najboljih na svijetu na svojim pozicijama. 

Salah je otišao u Romu, dok je De Bruyne pušten u Wolfsburg. Obojica su se kasnije vratila i polučila ogroman uspjeh u Premier ligi te pokazala da je Mourinho pogriješio. 

"Ako nismo strpljivi i ne dajemo šansu igračima, mogli bi završiti u jednoj od situacija kao i prije kad smo apsolutno top igrače svjetske klase pustili iz kluba. Bivši treneri nisu im ukazali dovoljno povjerenja kad su bili mladi", kazao je Lampard i neizravno prozvao Mourinha za njegove grijehe iz prošlosti.

"Ja ću ima nastaviti ukazivati povjerenje, to je moj stav", dodao je.

Podsjetimo, Mourinho je jednom prigodom ranije izjavio da nije kriv što je Salah napustio Stamford Bridge.

"Kupio sam ga, nisam ga i prodao. Moj odnos s njim je bio dobar, dobar."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više