PREMIER LIGA

Leicester teško izgubio kod davljenika i zakomplicirao izglede za Ligu prvaka

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Bournemoutha zadržali su šanse za ostanak u prvoj engleskoj ligi visokom 4:1 domaćom pobjedom protiv Leicestera u susretu 35. kola.

Od 0:1 do 4:1

Gosti su poveli u 23. minuti kada je prvi strijelac lige Vardy iskoristio nonšalanciju Kellyja. To mu je bio 23. gol ove sezone. Tu su prednost održavali sve do sredine nastavka, a onda su domaći uspjeli sve preokrenuti u samo dvije minute. Prvo je nakon lošeg ispucavanja Schmeichela Wilson izborio kazneni udarac iz kojega je Stanislas (66'-11m) poravnao na 1:1, da bi minutu potom Solanke doveo Bournemouth u vodstvo, nakon čega je stoper Leicestera Soyuncu izgubio živce i zbog udaranja Solankea dobio crveni karton. U samoj završnici domaći su iskoristili brojčanu nadmoć te autogolom Evansa (83'-ag) i drugim golom Solankea (87') stigli do uvjerljive pobjede.

Bournemouth je i dalje u zoni ispadanja, 18. s 31 bodom, tri manje od 16. West Ham Uniteda i 17. Watforda, a jednim više od 19. Aston Ville, koja je ranije jučer na svom terenu svladala Crystal Palace s 2:0 pogocima egipatskog napadača Trezegueta (45+4', 59').

Leicester je, pak, ostao četvrti s 59 bodova, jednim manje od trećeg Chelseaja, a jednim više od petog Manchester Uniteda koji će svoj susret 35. kola odigrati večeras na svom Old Traffordu protiv Southamptona.

Tottenham bolji od Arsenala u gradskom derbiju

Nogometaši Tottenhama pobjedom protiv Arsenala (2:1) preskočili su svog velikog sjevernolondonskog rivala na ljestvici. Poveli su gosti sjajnim pogotkom Lacazettea u 16. minuti, on je snažnim udarcem s više od 20 metara pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Llorisa. No, ta prednost nije dugo trajala, samo tri minute potom Son je iskoristio nesporazum Kolašinca i Davida Luiza, dokopao se lopte i potom rutinski svladao Martineza. Pobjedu Tottenhamu osigurao je stoper Alderweireld koji je u 81. minuti bio najviši u skoku pred vratima Arsenala nakon ubačaja iz kuta Sona. Tottenham je sada osmi na ljestvici s 52 boda, dva više od devetog Arsenala.

Ranije jučer Wolverhampton je na domaćem terenu svladao Everton s 3:0 te se probio na šestu poziciju i četiri boda ga dijeli od mjesta koje bi ga odvelo u Ligu prvaka. Za Wolvese strijelci su bili Raul Jimenez (45+2'-11m), Leander Dendoncker (46') i Diogo Jota (74'). Everton je 11. s 45 bodova. Liverpool je s 93 boda osigurao naslov prvaka, prvi nakon 30 godina, a drugi Manchester City ima 21 bod manje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više