LIGE PETICE

LIVERPOOL - NEWCASTLE 3:1 Preokret europskog prvaka, Firminova asistencija petom

Foto: EPA

PET utakmica - pet pobjeda. Liverpool je preokretom srušio i Newcastle 3:1 u petom kolu Premiershipa i produžio sjajni niz na startu sezone.

Nije sve krenulo najbolje po Redse, u čijem sastavu nije bilo Lovrena, a koji su gubili od sedme minute, kad je Willems s lijeve strane sjajno pogodio gornji suprotni kut i šokirao Anfield.

Međutim, gosti su samo još više razbjesnili europskog prvaka, koji je prebacio u brzinu više i zabio tri gola do kraja utakmice. 

Prvo je u 28. Mane poslije dodavanja Robertsona pogodio gornji suprotni kut za izjednačenje. Isti igrač je u 40. minuti izašao u zicer, a istrčali golman Dubravka propustio je pokupiti sigurnu loptu, koja se od njega odbila praktički u gol pa ju je Mane samo ugurao u mrežu za vodstvo 2:1.

Točku na i stavio je u 72. minuti Salah nakon majstorske asistencije Firmina petom, a Egipćanin je rutinski s lijeve strane poslao loptu pored Dubravke uz desnu vratnicu za potvrdu nove pobjede. 

Liverpool je do sada jedina maksimalna momčad Premiershipa s 15 bodova i pet bodova više od aktualnog prvaka Manchester Cityja, koji ima i utakmicu manje. 

Pročitajte više