Lova do krova: Hrvatska u Beču i Klagenfurtu dosad zaradila 11,5 milijuna Eura

7,5 MILIJUNA eura Bilićevi dečki od Uefe su zaradili samim plasmanom na Europsko prvenstvo. Na Europskom prvenstvu tome još treba pridodati po milijun za svaku pobjedu i dva milijuna za plasman u četvrtfinale.

No, to je tek početak. Pred Hrvatskom su još najmanje dvije utakmice pa nitko ne sumnja da će se nagradni fond dodatno podebljati. Uefa je ove godine za sudionike Europskog prvenstva osigurala 184 milijuna eura. Svaka reprezentacija za plasman je dobila 7,5 milijuna. Svaka se pobjeda nagrađuje s milijun eura, a remi s pola milijuna eura. Plasman u četvrtfinale vrijedi dva milijuna eura, a polufinale još tri. Prvak Europe dobiva 7,5 milijun, a poraženi finalist 4,5 milijuna eura.

Način podjele premija dogovoren je još uoči natjecanja. 50 posto ide savezu, a ostalih 50 posto reprezentaciji, no od toga najprije treba odbiti troškove priprema. Dosad su HNS i reprezentacija, dakle, zaradili po 5 i pol milijuna eura. Vlatko Marković sigurno već zadovoljno trlja ruke, a kad najavljuje da bi se "mogla ponoviti 1998." vjerojatno mu na umu nije samo nogometni uspjeh već i puna blagajna.

Unutar reprezentacije premije se dijele u omjeru 20:80 u korist igrača. Tako se pretpostavlja da će Slaven Bilić od dosadašnje zarade dobiti oko 300 tisuća eura, dok će njegovim suradnicima pripasti nešto manje. Premije se među igračima raspodjeljuju shodno zaslugama pa su "prve violine" dosad tako zaradile oko 200 tisuća eura.

P.V.
Foto: K.H.

Pročitajte više