Mad Max Superclasico: Policajci u kaosu s motora vitlaju pendrecima i puškama

Screenshot: Twitter

KAOS na ulicama Buenos Airesa, koji je uslijedio kada je autobus s igračima Boca Juniorsa došao među brojne navijače River Platea, uzrokovao je odgodu uzvratne utakmice finale Cope Libertadores.

Revanš za naslov prvaka Južne Amerike trebao se igrati na Riverovom stadionu Monumental, ali je na putu do tamo autobus s igračima Boce zasut kamenjima i suzavcem.

Policija je uzvratila napadačima, nakon čega je Buenos Aires umjesto nogometnoj utakmici, svjedočio žestokom sukobu snaga reda i navijača Rivera.

Nakon velikih nereda policija u Buenos Airesu je pod ništa manjim kritikama. Zamjera joj se što je Bocin autobus dovela u sačekušu navijača Rivera.

Policajci su na to odgovorili objavom snimaka kako to osiguranje najveće i najluđeg gradskog derbija na svijetu izgleda iz njihove perspektive. 

I to konjice na skuterima. Na priloženim snimkama možete vidjeti da se policija u argentinskoj metropoli prilikom osiguravanja ovakvih događaja najvišeg rizika koristi i laganim motorima.

I dok su oni male kubikaže i snage, na njima se voze ozbiljno naoružani policajci. Iza svakog vozača je po jedan njegov kolega koji ili vitla isukanom palicom ili repetiranom sačmaricom, a primijetili smo ih i nekoliko s automatskim puškama.

Tako naoružani probijaju se kroz ulice pune navijača Rivera sve do Monumentala. 

Pročitajte više