Makaay najavio osvetu Milanu za prošlogodišnji poraz

NAPADAČ Bayerna Roy Maakay uvjeren je kako će se njegova momčad ove godine osvetiti Rossonerima za veliki poraz koji su im prošle godine nanijeli u osmini finala Lige prvaka.

Prva je utakmica u Njemačkoj onda završila rezultatom 1-1, nakon čega je Bayern potpuno razbijen na San Siru gdje su Milanesi slavili s velikih 4-1.

"Nakon što smo izgubili 4-1 izgledalo je kao da nas je Milan potpuno uništio, ali istina je da nismo igrali tako loše. Nakon analize tog susreta uvidjeli smo da smo napravili četiri pogreške i svaka nas je koštala gola, ali tako to biva na ovoj razini nogometa. Karakteristično je za talijanske momčadi da samo čekaju pad koncentracije protivnika, ali mislim da smo puno naučili iz tog iskustva. Ove godine imamo realnu šansu za prolaz u polufinale, ako zadržimo razinu igre koju smo dosad pokazali. U prilog nam ide i činjenica što se uzvratna utakmica igra pred našim navijačima", rekao je Makaay u intervjuu za Eurosport.

Bayern će u prvoj utakmici igrati bez suspendiranih Marka van Bommela i kapetana momčadi Olivera Khana, ali Makaay vjeruje kako će njihove zamjene biti na razini zadatka i dobro pokriti izostanak dvojice ključnih igrača.

"Mark je igrač koji uvijek igra do krajnjih granica, tako da morate biti spremni za ovako nešto. Ali tko god ga bude mijenjao će sigurno biti željan dokazivanja i odigrati najbolje što može kako bi pokazao da zaslužuje mjesto u prvoj momčadi. Rezervni vratar Michael Rensing je već prošle godine protiv Milana pokazao što može, tako da nismo zbog njega zabrinuti jer znamo da uvijek kad dobije priliku ispuni očekivanja. Za njegovo je samopouzdanje vrlo važna spoznaja da je izvrsno čuvao vrata u prošlogodišnjoj utakmici s Milanom", govori Makaay.

Makaay se ipak ne slaže sa sudačkim kriterijem koji je pokazao Lubos Michels isključivši Van Bommela u utakmici protiv Reala.

"Puno toga ovisi o sucu kojeg dobijete. Siguran sam da britanski sudac nikad ne bi isključio Van Bommela i onoj situaciji, kao ni Diarru. Britanac bi to riješio drukčije nego Slovak Michels, sigurno bi postupio manje djetinjasto. Najviše mi je žao što im nije ukinuta kazna neigranja zbog tih kartona jer to znači da će Van Bommel opet biti suspendiran ukoliko dobije žuti karton", kaže Makaay.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više