Mandžukić: Tek kada zabijem golova koliko i Džeko, možete reći da sam ga zamijenio

SEDMIM golom u novoj sezoni Mario Mandžukić je ublažio domaći poraz Wolfsburga od Herthe 2:3. Iako "Vukovi" ne briljiraju u Bundesligi, Mandžo se u prvih jedanaest kola pokazao kao ključni igrač momčadi Felixa Magatha zabivši polovicu Wolfsburgovih golova.

"Golovi me usrećuju, uvijek je poseban osjećaj zabiti pogodak. No, ne pratim koliko sam ih zabio, nisu mi toliko važni jer ne igram sam. Važne su pobjede", rekao je Mandžukić u razgovoru za njemački "Bild".

Magath te smatra najvažnijim čovjekom u napadu.

"Veliki je to kompliment kada dolazi od jednog od najboljih trenera u posljednjih deset godina. Želim mu se i dalje dokazivati u svakoj utakmici", kaže Mandžo.

Kao dijete si već živio u Njemačkoj četiri godine, u Ditzingenu.

"U Hrvatskoj je bio rat. Morali smo često spavati u skloništu. Otac mi je tada radio u Njemačkoj, a onda sam tamo otišao s majkom i sestrom. Nisam znao njemački kada sam stigao, nisam nikoga poznavao, ali u školi sam brzo naučio jezik. Nogomet mi je olakšao prilagodbu. Kada sam se vratio u Hrvatsku, bilo mi je teško jer sam morao ostaviti prijatelje. Za dijete je to vrlo emocionalno".

Na terenu naporno radiš, vrijedan si i agresivan, ali privatno si tih.

"Smiren sam. Na terenu ću uvijek davati sve od sebe za momčad. I za obitelj ću se uvijek boriti, želim da budu ponosni. Tada sam kao gladijator", dodao je hrvatski napadač.

Neizbježne su usporedbe s Edinom Džekom.

"Želim već jednom zaključiti tu priču. Istina je da smo dobri prijatelji, ali tek kada zabijem golova koliko i on, možete reći da sam ga zamijenio".

Kako provodiš slobodno vrijeme?

"Imam psa s kojim se volim baviti. Ja sam osoba koja voli provoditi vrijeme s obitelji i djevojkom. Nećete me često vidjeti u gradu. Privatni život mi je više dosadan, ne za mene nego za druge", zaključio je Mandžukić.

Pročitajte više