Mateša primio izaslanstvo festivala športske rekreacije

PREDSJEDNIK Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša primio je danas dopredsjednika Hrvatskog saveza športske rekreacije Mirka Relca, te predsjednika Izvršnog odbora IX. hrvatskog festivala športske rekreacije na selu Stjepana Hudoletnjaka.

Festival športske rekreacije na selu ove će se godine održati 12. srpnja u mjestu Salinovcu, pod pokroviteljstvom HOO-a, Županije varaždinske i Grada Ivanca. Izaslanstvo saveza rekreacije izvijestilo je Matešu o pripremama i značaju održavanja ovakve manifestacije za cijelu regiju kao i općedruštveni značaj. Predsjednik HOO-a podržao je održavanje ove hvalevrijedne tradicije jer Hrvatski olimpijski odbor osim što brine o vrhunskim i perspektivnim hrvatskim sportašima, jednaku brigu vodi i o sportašima rekreativcima.

Organizator ovogodišnjeg festivala Društvo je za športsku rekreaciju ? Salinovec koje ove godine obilježava 25. godišnjicu svog rada, te 20. godišnjicu od organiziranja prvih Seoskih igara u Salinovcu. Natjecanje će se održati u niz atraktivnih i tradicionalnih disciplina kao što su hodanje na štulama, trčanje u vreći, nošenje košare na glavi, bikovanje, potezanje užeta, bacanje kamena s ramena.

Pročitajte više