EUROPA LIGA

Mertens nakon pobjede nad Rijekom: Bio mi je san navući Maradonin dres, ali ne ovako

Foto: EPA

RIJEKA je sinoć imala čast i nesreću da igra u Napulju, na stadionu na kojem je sedam godina briljirao Diego Maradona, samo dan nakon njegove smrti.

Za igrače Napolija to je bila izuzetno emotivna utakmica, u kojoj nisu imali opciju poraza, a naposljetku su slavili 2:0 golovima Politana u 41. i Lozana u 75. minuti.

Iako navijača na tribinama nije bilo, cijelog su se dana okupljali na ulazu u stadion, donosili cvijeće, pjevali pjesme i odavali počast argentinskoj legendi.

Prije utakmice održana je minuta šutnje, tijekom koje su svi igrači Napolija na sebi imali Maradonin dres s brojem 10.

"Bilo je jako teško navući taj dres. Na neki način to mi je bio san, ali ne ovako", rekao je Dries Mertens poslije utakmice.

"Za mene je njegova smrt užasan trenutak, mogu samo zamisliti kako je svima onima koji su tu živjeli tijekom njegove ere u Napoliju. Napravio je takav utjecaj na ovaj grad i na sve na jugu Italije. Želim razmišljati pozitivno i fokusirati sjećanja na nasmijanog čovjeka koji je volio nogomet", rekao je Mertens. 

Belgijac se na Instagramu često dopisivao s Maradonom, a jučer je objavio post u njegovu čast.

"Ispričavam ti se ako je moje ime ikad završilo u istoj rečenici s tvojim jer ja nikad neću biti na tvojoj razini", napisao je Mertens, koji je prošle sezone prestigao Maradonu na povijesnoj listi strijelaca Napolija. Sad ima 128 golova, a Maradona ih je za klub iz Napulja zabio 115.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više