Messi: Argentina nije kandidat za naslov svjetskog prvaka

Foto: Getty Images/Guliver Image

REPREZENTACIJA Argentine uvjerljivo je otvorila pripreme za Svjetsko prvenstvo pobjedom 4:0 protiv Haitija u prijateljskoj utakmici. Najteži suparnik Hrvatske u skupini Svjetskog prvenstva slavio je na krilima Lionela Messija koji je zabio hat-trick.

Messi je briljirao s tri gola i asistencijom te nastavio pokazivati sjajnu formu nakon što je prošlog tjedna osvojio rekordnu petu Zlatnu kopačku. No uoči SP-a tvrdi da Argentina nije među favoritima.

"Imamo impresivne igrače, osvajanje naslova je san svih nas i cijele nacije. No nismo kandidati za titulu jer smo imali vrlo težak put kroz kvalifikacije. Skupo su nas koštale", rekao je Messi.

Argentinci koji su prije četiri godine izgubili finale od Njemačke, u skupini SP-a u Rusiji igrat će s Islandom, Hrvatskom i Nigerijom.

"Iz dana u dan ćemo biti sve bolji. Jaki smo, možemo igrati protiv bilo koga. Svi želimo isto, osvojiti važan trofej. Moramo pobijediti u skupini kako bismo osigurali mir. Čekaju nas tri teške utakmice, morat ćemo trčati i naporno raditi", rekao je Messi dodavši: "Na SP-u se događaju rezultati koje ne možete ni zamisliti, nema tu puno logike."

Pročitajte više